Teoriden Pratiğe: Etkili Öğrenme Yöntemleri
2024 5. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2024 12:09
Etkili Öğrenme Yöntemleri Öğrenmeyi öğrenmek, sadece okulda başarılı olmanın değil, hayatın her alanında etkili ve verimli olmanın anahtarıdır. Peki, gerçekten bu beceriyi nasıl kazanabiliriz? "Etkili Öğrenme Yöntemleri" kitabı, öğrenmeyi öğrenmek üzerine odaklanmış, hem teorik hem de pratik bilgileri içeren kapsamlı bir rehber. Kitap, özellikle dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite gibi zorluklar yaşayan kişiler için de oldukça faydalı yöntemler sunuyor. Ülkemizde öğrenmeyi öğrenmek üzerine yapılan eğitimlerin yetersizliği, bu kitabın önemini daha da artırıyor. Psikolojik danışman olarak çalışırken, öğrencilerimde bu eksikliği sıklıkla gözlemliyorum. Bu nedenle kitabı hem kendim hem de danışmanlık verdiğim kişiler için okudum. Deneysel bir çalışma yürüterek, her gün belirli takiplerle hayatlarımızı daha düzenli hale getirmeye çalışıyorum ve çok olumlu geri bildirimler alıyorum. Bu kitabı okuduktan sonra, yıllar önce Coursera.org üzerinden tamamladığım "Learning How to Learn" (Öğrenmeyi Öğrenmek) dersini hatırladım. Her iki kaynak da öğrenme becerilerimizi geliştirmek için uygulanabilir pratikler sunuyor. Kitap, öğrenme süreçlerini daha etkili hale getirmek için çeşitli stratejiler ve teknikler sunuyor. Öğrenme stilleri, hafıza teknikleri, zaman yönetimi ve dikkat dağınıklığını azaltma gibi konularda pratik öneriler içeriyor. Ayrıca, bir mentor ve danışman ile birlikte çalışarak, hayatınızı kısa sürede nasıl şekillendirebileceğinizi de gösteriyor. "Etkili Öğrenme Yöntemleri" kitabı, sadece öğrenciler için değil, her yaşta ve her meslekten insan için değerli bilgiler sunuyor. Öğrenme sürecini daha verimli hale getirerek, yaşam kalitenizi artırabilir ve hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz. Şimdiden 12 kişiye aldırıp uygulamalar yapmaya başladım bile. Bunun yanında aynı yazarın "Sayısal Zeka isimli kitabını temin ettim. Uygulanabilir pratikler çıkarıp hem kendi hayatımı hem de danışanlarımın hayatını daha da yönetilebilir bir yöne çekmeye çalışacağım.
Etkili Öğrenme YöntemleriBarbara Oakley · Orenda · 2021144 okunma