Değerli 1000Kitap okurları!
Kütüphanenizin en değerli kitabı hangisi? Bu eseri kimseyle paylaşamam dediğiniz kitap var mı?
Ben, yeni aldığım kitapları genelde paylaşamam ama okuduğum bütün kitapları arkadaşlarımla gönül rahatlığıyla paylaşırım. ;-) Şairinde dediği gibi kitaplar birer meşeledir. Onlar toplumu aydınlatır .
Önceki 1 yanıtı göster
Kusura bakmayın da genel olarak mantıklı olup olmamasını neye göre değerlendiriyorsunuz? Herkes istediğini yapmakta özgürdür. Senin kitaba verdiğin önemle benim verdiğim önem belki de birbirine zıt. Belki kitap benim için sadece kitap değil? Sayfasının bükülmesine bile istemeyen bir insan, başkasına nasıl emanet edebilir? O nedenle herkesin fikrine saygın olsun.
2 yanıtı göster
Tüm kitaplarım değerlidir arkadaşlarımla öğrencilerimle paylaşırım yalnız klasik eser ve kaynaklarımı itina ile korur ve kolay kolay paylaşamam..
İmzalı olanlar başta olmak üzere hepsi. :) Biriyle paylaşmak yerine, gidip yenisini alıp hediye etmeyi tercih ederim. Altını çizdiğim, sayfalarına dokunduğum her kitabım benim için kıymetlidir, özeldir.
Tüm kitaplarım kiymetli. Herkesle paylaşamam. Çünkü hep not tutarım. Değer bilene verebilirim.belki hayatta kıskandığım tek şey onlar. Çünkü çocuk iken insanlar dil sıkıntısı cektigimden; konusmaz oyuna bile almazdilar.oysa bilmemek benim suçum değildi.hayat şartları. Ve belki en nefret ettiğim insan öğretmenler oldu.okula bile almıyorlardi. Anlatılmaz o durumlar. Yıllarca anlamadığım halde yastığımin altına kitap almadan Uyumadim. Beni anlıyorlar ve konuşmami bekliyordular. Ve konuştum.isin garibi ogretmenlerden nefret ederken kendimi öğretiyorken buldum çok şükür. Şu an beni topuguyla doven hocamın arkadaşıyim. Bunu saglayan sadece kitaplar oldu.insan olmadı.tek aşık olduğum varlıklarım.ve çok şükür ki beni oyuna almayan insanlar şu an hoca diye hitap ediyorlar .Kuranı kerimi asla kimseyle paylaşamam.beni anlayıp da kalemime aşk veren hayat.kiskanirim vermeye.ve halen kitapsız uyumayan ama insanları seven bir insanım.cunku sadece beni anlamak istemediler.
Bir kitabımı vermiştim. Kaybettiler. Hala deli gibi pişmanım :) Emanet vermeyi o gün bugün bıraktım Vereceksem hediye alıp veriyorum kitabı.
Önceki 2 yanıtı göster
Çok edepsizce ama yaptıkları :(
Bu yorum görüntülenemiyor
Gecenin sonuna yolculuk - Louis Ferdinand Celine ile Huzursuzluğun Kitabı -Fernando Pessoa bunları kimseye vermem, içlerinde benim iç dünyama ait bir sürü şey var :) Dostoyevski'nin, Oğuz Atay'ın ve Hakan Günday'ın kitaplarında da tereddüt yaşarım herkese vermem(Daha bir 20 kitap da tereddüt yaşayabilirim).