2024 22. kitabı
Herkese merhaba Bugün sizlere fazlasıyla etkisinde kaldığım hatta birçok yerde yaşanılan acıyı okumaya dayanamadığım içim okumayı bile bıraktığım bir eserden bahsetmeye geldim. Kitabın gerçek hayat hikayesinden esinlenilerek yazılması ve karakterin henüz çocuk yaşta olması, büyüklerin bile kaldıramadığı bu acıyı bir çocuğun yaşaması tarif edilecek bir durum değil ve kitabı okurken hissettiğim acıyı sa burada anlatabilmem mümkün değil söyleyebileceğim tek şey ben böyle sistemin....(siz anlayın gerisini) Bazı coğrafyalarda insanların en temel hakkı olan yaşam hakkını kendi hırsları ve çıkarları için gözardı edenler en kötüsü de bunu gördüğü halde sessiz kalanlar var. Masum insanların hayatını mahveden ve savaş adı altında yapılan eziyetler var. Yazarımızın dediği gibi savaş her yerde var ama bazı yerlerde daha acımasızca hareket edenler var. Aslında söyleyeceğim çok seybvar ama neyse biz konumuza dönelim. Erfan savaşın içine doğmuş ve çocukluğunu yaşayamadan büyümek zorunda kalmış bir çocuk, onun yaşadığı yerde sadece acı ve umutları sömürülen insanlar var ama insanoğlu işte umudu ne kadar sömürülse de içindeki kıvılcım hiç sönmüyor. Erfan da ailesini kurtarabilmek ve onlara daha iyi bir yaşam sunabilmek için tüm sevdiklerini geride bırakıp heybesine sadece güzel günlerin geleceğine dair içinde yaşattığı inancını ve umudunu atıp hep hayalini kurduğu savaşın olmadığı, masmavi gökyüzünde uçurtmaların uçtuğu, insanların ölmediği mutlu ve huzurlu bir hayata ulaşmak için düşüyor yollara. Bu yolda Erfan'ın başına gelmeyen kalmıyor ama yinede umudunu hiç kaybetmiyor. Şimdi diyeceksiniz ki bunca acıdan sonra Erfan mutlu olup hayalini kurduğu hayata kavuşabildi mi? O kısmı kendime saklıyorum ve kesinlikle kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.
Çölün DiliEray Akgül · Esinti Yayınları · 202426 okunma