2024 50. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2024 08:58
Modern hayat gözümüze ne kadar güzel görünürse görünsün aslında hastalıkları, kronik yorgunluğu, stresi ve daha neleri hayatımıza soktu biliyoruz hepimiz. Ve esasında şifa kaynağımız o kadar yakınımızda ki... Harika bir araştırma kitabı! Doğa ile bağımızı koparmamamız için bir uyarı. Eğer bağımız kopmuş ise yeniden bağlanmanın çağrısı. Ben bu kitabı; "toprağa yakın olmak istiyorum, İstanbul'dan gitmek istiyorum, toprak iyidir, iyileştirir ve beni çağırıyor" diyerek internette gezinirken keşfettim. Zaten toprak diye sayıklarken bu kitaba rastlayınca malum hemen aldım ve sindire sindire okumaya başladım. Yazana, çevirene, basana, ciltleyene, satana herkese müteşekkirim. Şu modernlik saçmalığının içerisinde mutlaka okunması gereken ve doğal olanın her zaman daha iyi olduğunu bir kez daha kanıtlayan bir kitap. Kitapta özetle; topraktan uzaklaşmanın zararlarından ve toprakla ilişkimizin, bağımızın devam etmesinin bizi iyi yönde nasıl etkileyeceğinden bahsediliyor. Üzerinde yaşadığımız gezegen, ayaklarımızın altındaki toprak muhteşem bir şifa gücü barındırıyor. Fakat biz, modern yaşam içerisindeki koşturmacalarımız, topraktan uzak evlerimiz, toprakla bağlantımızı kesen muhteşem ayakkabılarımızla bunun farkında bile olmadan yaşıyoruz. Ve sürekli hastalıktan, yorgunluktan dinlenememekten, stresten, uykusuzluktan bahsediyoruz. Çoğunuz ben toprağın gücünü biliyorum diyebilir lakin bunu kullanmadıktan sonra bilmek yalnız başına bir fayda sağlamıyor takdir edersiniz. Not: Bu arada kitapta topraklanma matı, topraklanma çarşafı gibi bazı şeylerden bahsedilmekte. Ben çok araştırdım (kitapta da araştırmalardan, deneylerden ve kullananların yorumlarından bahsediliyor) ve yurtdışı altyapılı bir siteden topraklanma matı buldum (çarşaf bulamadım maalesef) sipariş verdim gelip kullandığımda etkilerini yazıp güncelleme yapacağım incelememe. Belki ilginizi çekebilir. Kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Mutlaka okuyun ve kendinize bir yol çizin. Toprakla tekrar buluşun. Zaten siz onunla buluştuğunuzda o cömertliğiyle sizi şaşırtacaktır. Keyifli Okumalar!
TopraklanmaClinton Ober · 202118 okunma