2024 39. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2024 20:47
Yürek burkan, bazen burnumun direğini sızlatan, içeriğinde çokça mesaj barındıran bir kitap oldu benim için. Çok düşük bir IQ ile doğan Charlie, daha önce Algernon adındaki laboratuvar faresinde denenen ve başarı elde edilen, zeka seviyesini arttıracak deneysel bir ameliyat için kusursuz bir aday. Kendi ailesinden bile kabul görmemiş, zorlu bir çocukluk geçiren Charlie, daha zeki ve akıllı olursa çevresi tarafından sevgiye layık görülecegine inanıyor ve bu ameliyata gönüllü oluyor. Ameliyat sonrası yaşananlar , Charlie ' nin günlüğüne yazdığı ilerleme raporlarıyla takip ediliyor. Bu raporlarda hem anlık olarak yaşadıklarını hem de yavaş yavaş hatırladığı çocukluk anılarını yani gerçek hikayesini öğreniyoruz. Peki ameliyat , ona hayal ettiklerini veriyor mu? Charlie artık insanların kendisiyle dalga geçemeyeceğini, bir çok arkadaşı olacağını düşünürken; bu kez yüksek zekası ve bilgisi yüzünden yadırganan, kıskanılan, dışlanan bir insan oluyor; bu hayal kırıklığıyla o haklı soruyu soruyor " Bu insanlar ne istiyor benden? ".. Kurgusu güzel, anlatımı oldukça akıcı, duygu yüklü , etkileyici, sorgulatıcı bir eser, dolu dolu bir serüven olduğunu düşünüyorum. İyi ki okumuşum dediğim bir kitap oldu.
Algernon'a ÇiçeklerDaniel Keyes · Koridor Yayıncılık · 202536,4bin okunma