Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 01 Temmuz 2024 19:22 #ilberortaylı bu kitabında “Bir yer nasıl/ne şekilde gezilir ve nerelere gitmeli?” sorusuna kendine özgü bakış açısıyla cevap veriyor. Hem ülkemizde hem de diğer ülkelerde (Asya, Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu) gezdiği yerleri tarihçi birikimiyle bizlere aktarıyor.
Okumaya değer bir eser. Özellikle seyahat tutkunlarının kaçırmaması gereken bir başucu/rehber kitabı. Seyahate çıkmadan önce göz atmakta yarar var.
#alıntılar
Bir şehri ilk defa görüyorsanız, bir dakika bile dinlenmeyeceksiniz.
Yürüyeceksiniz. Gençseniz ve bir şehirde gönlünüzce yürüyemiyorsanız orayı gezdiğinizi söyleyemezsiniz.
Bir şehre ilk defa gidiyorsanız çok yoğun bir program yapacaksınız, illaki yorulacaksınız.
O şehir hakkında her fırsatta okuyacaksınız, hatta şehri gezerken bile okuyacaksınız. Yirmi saat geziyorsanız mesela, iki saat okuyacaksınız.
Harita bakacaksınız, fotoğraf çekeceksiniz, not tutacaksınız.
Müzeleri gezeceksiniz ama mutlaka çarşıya-pazara da karışacaksınız. Bunları görmeden o çevreye karışamazsınız.
Güvenliği hesaba katarak şehri gece de gezin. Gece bir şehrin güzelliğidir.
Romalılar, şehirlerine babalarının evi gibi bakıyorken, biz neden "Birinci Roma'dan daha görkemli olan" İkinci Roma'yı (İstanbul) çirkinleştirmeye çalışıyoruz.