·206 syf.····Okunma: 02 Temmuz 2024 09:23 Merhabalar, Rezonans kanunu kitabını okumam bana çok güzel katkılarda bulundu. Nasıl düşünmemiz gerektiği ile ilgili fikir sahibi oldum. Düşüncelerimizin hayatımızı ne oranda etkilediğini anlamış oldum. Hayatımızda şikayet ettiğimiz konuları, şükür etmeye dönüştürmek oldukça önemli. Düşünce diyip geçmemek gerek, söylemler, düşünceler bizim geçmişimizden, geleceğimize kadar etkileyebilmektedir. Hayatımıza gelen insanlar aynı olan olaylar vs. Hep düşüncelerimiz ve kök inançlarımızdan kaynaklıdır. Hep derler ya " Güzel düşün, güzel olsun" Gibi cümleler gerçekten de çok doğru... Kitabı okumakla kalmayıp bunları uygulamak da oldukça önemli bana göre. Pierre Franckh’ın Rezonans Kanunu kitabı, aslında "ne düşünürsen onu yaşarsın" mantığını biraz daha bilimsel terimlerle süsleyerek anlatan bir rehber gibidir. Yazarın temel iddiası, kalbimizin ve düşüncelerimizin bir radyo vericisi gibi etrafa enerji yaydığı ve evrenin de bu frekansa uygun olayları bize geri gönderdiğidir; yani hayatımızda başımıza gelenlerin tesadüf değil, kendi yaydığımız enerjinin bir sonucu olduğunu savunur. Kitapta, sadece bir şeyi istemenin yetmediği, o şey zaten gerçekleşmiş gibi hissederek "rezonansa girmek" gerektiği anlatılırken; bir yandan insana kendi hayatının iplerini eline alma motivasyonu veriyor, bir yandan da bilimsel kavramları (kuantum, DNA, elektromanyetik alan gibi) günlük hayata uyarlayarak hayallerin nasıl gerçeğe dönüştürülebileceğini basit bir dille açıklıyor. Ben kitabı çok beğendim . Hatta ilk bu kitabı okudum The secret kitabı ile benzer düzeyde . Ara sıra okunması gereken nadir kitaplardan bence .