2025 2. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2025 20:53
Anadolu'nun bağrından, maddiyatı orta düzeyli ve vizyonu büyük bir ailenin parçası olan Süreyya Ciliv'in bu günlere nasıl geldiği nasıl bir aile-okul-iş ortamı olduğu ve kimlerin hayatına nasıl dokunduğunun anlatıldığı bir biyografi kitabı. Elektrik mühendisliğini kazanması, farklı konularda bilimsel bilgi birikimi ve telekomünikasyon terimleri hakkında fikir sahibi olmam benim kitabı daha da sevmeme sebep oldu. Öte yandan, kendini 'işimiz insan' diyen ve ülkesi için, dünya için fedakârlıkta bulunan, güzel şeyler yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmamaya özen gösteren böyle yardımsever bir insanın hayatını okumak da beni hem mutlu etti hem vizyonumu geliştirdi hem de motivasyonumu artırdı. İnzanların 'imkansız' gözüyle bakıp hiç girişmediği işlerin mühendis zekâsı ve de doğru ve çok çalışmayla nasıl başarılacağını birçok kez kanıtlamış bir insanevladının hayatını okudum. Evet, o da bizim gibi bir insan ama iradesi, vizyonu, cesareti, hayalgücü, yardım etme/iyileştirme/geliştirme hassasiyeti ve azmiyle diğer insanların büyük çoğunluğundan ayrılıyor diyebiliriz. Son olarak, başaramayacağınız hiçbir şey yok, yapabilecekliriniz hayalgücünüz ve cesaretinizle sınırlı!
Teknoloji ve Yaratıcılık
Süreyya CilivFırat Demirel · Kronik Kitap · 202389 okunma