2024 166. kitabı
Kâinat, İnsan ve Kur'ân'da Tefekkür Sinan Yılmaz İnsanın niçin yaratıldığını,insanın bu dünyadaki görevini,kainatın yaratılış amacını ,canlı ve cansız varlıkların niçin bu kadar sanatlı ve güzel yaratıldığını ele alınan eseri tıpkı bir serüveni izler gibi sindire sindire okudum. Esma ül Hüsnâ(Allah’ın 99 ismi)insanın adeta bir aynası,geniş bir tezgahıdır arkadaşlar. İnsanın yüzün musavvir isminin bir sanatıdır Hayatı,Muhyi isminin bir tecellisi Yüzündeki azaların birbiriyle uyumlu olması Adil isminin bir tecellisi Her cihazında yüzlerce hikmetin bulunması,Hakim isminin bir tecellisi Açılıp kapanan göz kapaklarının gözü temizlemesinden tutun kanın vücudu temizlemesine kadar bütün temizlik faaliyetleri, Kuddüs isminin bir cilvesidir. Uzuvların bir kalıptan çıkmışçasına yaratılışı,Bari isminin bir tecellisidir. Bir damla sudan yaratılması,Halik isminin bir tecellisidir. Bunun gibi insanın her hali Esma i İlahiyenin bir sanatı ve latif bir cilvesidir arkadaşlar. Hadisi Şerifler ve ayetlerle zenginleştirilmiş maneviyat yüklü kıymetli eseri okumanız #tavsiyeediyorum Kalın sağlıcakla @foliantyayinevi #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi
Kâinatın Tılsım-ı MuğlakıSinan Yılmaz · Foliant Yayınları · 20247 okunma