·135 syf.····Okunma: 04 Temmuz 2024 05:05 “Zihnini olasılıklara açık tutarsan hiçbir şeyim imkansız olmadığını görürsün.”
Küçük ve sıradan bir çocukken lanetlenmiş ve sevme becerisi elinden alınmış Çise, bir gece uykusunda gizemli bir çağrı alır. Bu çağrıların bir hafta boyunca devam ettiğini gören Çise, deli saçması olduğunu düşünse de en sonunda çağrıya yanıt verir ve onun için inanılmaz bir yolculuk başlar. Bu çağrı, Oyuncak Dünyası’ndan gelen bir yardım çağrısıdır. Oyuncak Dünyası’nda Kutsal Nefesi kullanan ve dünyadaki oyuncakların sorumlusu olan “Oyuncakçı” sırra kadem basmıştır. Bu durum ise hem Oyuncak Dünyası’nı bir kaosa sürükleyecek hem de dünyadaki çocukların sevgisiz ve oyuncaksız büyümesine sebep açabilecek bir sorundur. Diğer boyutlara geçebilme yeteneği olan ve anahtarı elinde bulunduran Çise bu sorunu çözebilecek tek kişidir ve hiç düşünmeden bu yardım isteğini kabul eder. Atıldığı bu gizemli ve bir yandan da korkutan macera aynı zamanda onun kendini keşfetme ve üzerindeki laneti kaldırma fırsatı sunan bir yolculuk olacaktır. Çise bunu başarabilecek mi, nelerle yüzleşecek, neler yaşayacak?.. Kafanızda dönen sorulara cevap ararken kitabı nasıl bitirdiğinizi anlamayacaksınız. Ben çok beğendim. İtiraf etmeliyim ki, şu kısacık kitap içinde alıntı yapmak istediğim o kadar çok mesaj vardı ki, hangisini seçeceğim konusunda biraz bocaladım. Macera hikayesinin içinde okuyanı bazı gerçeklerle yüzleştiren, biraz da kişisel gelişim tadı veren çok güzel bir hikaye olmuş. Hem gençlerin hem de yetişkinlerin severek okuyacağı bir kitap olduğunu düşünüyorum. O yüzden tavsiyemdir .
Sevgiler.