Nurşan ve Korhan, tüm acılara göğüs germeye karar verdiklerinde bir patlama sonucu sarsılırlar. Çünkü geçmiş peşlerini bırakmamakta ısrarcıdır. Kitabımız aslında daha çok Korhanın, ikizalevin sonunda aldığı güzel haberin ardından yaşadıklarının ağırlığını anlatmaktadır. Hiç kolay şeyler yaşamamışlardır hatta daha çok zorlanacaklardı ama onlar artık tek değil herkes ile bir bütün olmuşlardı.
Vedaları hiç sevmem. Özellikle hiç hazır olmadığım vedaları. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin is serisine veda edemeyeceğim sanırım. Arif ve Şenay’ın durmayacağını anlayan Korhan Nurşan’ı da alıp Mardin’e giderler. Ortalık durulduktan sonra ise hayatlarını birleştireceklerdir. Ancak her şey anlatıldığı kadar kolay değildir. Bunlar yanısıra müjdeli bir haber gelir ve artık son perdeyi oynamanın zamanı gelmiştir. Tüm bunlar olurken çiftimiz yalnız değildir elbette. Bütün arkadaşları ve aileleri el ele onlara destek olmak İçin birliktelerdir. Her bir bölümünü okurken adeta geçmişe gittim desem yeridir. Ben seriyi o kadar eskiden okudum ki bir an unuttuğumu düşündüm ama hayır, Daluyku diğer tüm kitaplarını içinde barındıran bir hikayeydi. Akıcılığına ve olay örgülerine söyleyecek hiç bir şeyim yok. Tek kelimeyle mükemmeldi. Seriyi çok seviyorum evet ama son iki kitabı benim için nirvana. Her türlü duyguyu bana daha çok geçirdiğini hissediyorum. Serinin bu kitabında da yetişkin içerik mevcuttu bilginiz olsun. Eğer azıcık bile merak ediyorsanız kesinlikle şans vermeniz gereken bir seri.