···Okunma: 30 Haziran 2024 00:00 Annelerinin ölümü ile bir araya gelen 3 erkek kardeşin, geçmişe dönük yaşamları ile günümüz arasında geçen hikayeleri…
Aynı aile içinde aynı olayla karşı karşıya kalıp farklı etkiler yaşamaları… herkesin bakış açısından açılan yaraların derinliği… insana sosyal yaşamda empati kurmanın gerekliliğini bir kere daha hissettiriyor. Tabi bunda karakteristik özelliklerimizin hayatı göğüslememizde etkisi büyük.
Kurgu içinde ilerlerken kitabın gereğinden fazla abartıldığını düşünsem de son on sayfasında çarpıldığımı belirtmek isterim. Bazen her şey bizim gördüğümüz gibi görünmeyebilir. Sis perdesinin ardındaki gerçek dünya canımızı yaksa da kaçarak yaşamak çok yorucu. Acıyı yaşayıp hayata devam edersek hayatta kalmak daha katlanılası olur.
Kurgunun vuruculuğu dışında, akıcı ve duru bir dile sahip olmasıyla beraber edebi yoğunluğu yok denebilir. Film olarak ele alınsa çok iyi bir yapım olacağını düşünüyorum. Yazarın Malma İstasyonu kitabının da bu konuda iyi olduğu söyleniyor. Umarım yakın zamanda okuyabilirim.