···Okunma: 09 Temmuz 2024 21:05 Hz. Yusuf(a.s) 'un kıssasını daha önce hem okuyup hem de dizi olarak izlemiş olmama rağmen kitabı ne kadar boş okumuş ve diziyi boş izlemişim, dedim bu kitabı okuyunca. Hayatın içerisindeki sevgi, merhamet, kıskançlık, aile , kardeşlik, iffet, aşk ve daha birçok kavramın baştan sona nasıl olması gerektiğini anlatan bir kitap oldu benim için. Yaşanılan sıkıntılar karşısında insanın takınması gereken tavrı bizzat peygamber hayatından anlatıyor bize bu kıssa. Peygamberlerin yaşadığı olaylar karşısında gösterdiği tavrı elbette tam anlamıyla gösteremeyiz ama o yolda adım atmak bizi alçaltmaz bilakis yükseltir. Olaylara geniş bir pencereden bakabilsek aslında peygamberlerin yaşantılarında bizlere örnek olan ve sıkıntılara çare olan birçok deva var. Ama bizler bu konudan o kadar uzağız ki hayatı sadece dünyadan ibaret bilip ona göre mutluluk istiyoruz. Oysa mutluluk bu dünya ile sınırlanamayacak kadar büyük bir nimet. O nimete de ancak fark edenler ulaşabiliyor. Ayrıca bu kitap "Ya hallet ya affet." düsturu ile bize rahatsızlık veren insanları hayatımızdan çıkarıp bizi kendimiz için yeni bir sayfa açmaya davet ediyor. Öyle güzel bir kitap ki okumak ne kadar yeter bilmiyorum. Belki de kitabı ara ara okuyup hatırlamak ve anlatmak gerekiyor. Okumayı düşünen herkese bu kitabı tavsiye ederim.