Bayağı ilginç bir kitaptı, yani ne bekliyordum bilmiyorum ama bunu beklemediğim kesin:)
Bir İngiliz edebiyatçısı ve bardolater olarak, okurken bayağı zevk aldığımı belirtmem lazım öncelikle. Hikayemizin kahramanlarının Shakespeare takıntısı, sanırım ancak Shakespeare'i derinlemesine incelemiş ve eserlerinin fazlasıyla içine girmiş insanların empati yapabileceği bir şey. Acayip mi, evet. Tuhaf bir şekilde hoşuma gitti mi? Yine evet:)
Hikayedeki gizem ve tansiyon güzel yedirilmişti kitaba. Kendimce bazı tahminlerde bulunmaya çalışsam da, sonu yine de beklemediğim şekilde bitti ve bunu sevdim. Sanırım tek şikayetim, grubun arasındaki gerilimin biraz aceleye gelmesiydi. O kısım daha ayrıntılı olabilirmiş diye düşünüyorum.
Sonuç olarak, kitabı sevdim. Aşırı mükemmel değildi ama, kendini okuttu, akıcıydı ve farklıydı. Bu da benim için yeterli.
Öyleyse hoşçakalın dostlarım!
"Kaçıp gitmek suç sayılmaz/Yüreklerin taş kesildiği yerden". (Macbeth)