Siyasal Faydacılık: Tarihsel Gelişimi ve Çözümlenmesi
Yüksek Lisans Tezimin Kaynakçası aşağıdaki gibidir. İlgilenenlere duyurulur: 1.Kitaplar Acar, Mustafa, Demir, Ömer, Sosyal Bilimler Sözlüğü, Adres Yayınları, Ankara, 2005. Ağaoğulları, Mehmet Ali, Kent Devletinden İmparatorluğa, İmge Kitabevi, Ankara, 2000. Ağaoğulları, Mehmet Ali, Kral Devletten Ulus Devlete, İmge Kitabevi, Ankara, 2005. Akarsu, Bedia, Ahlak Öğretileri 1: Mutluluk Ahlakı, İnkilap Yayınevi, İstanbul,1998. Amittay, Jacob Ben, Siyasal Düşünceler Tarihi, çev. Mehmet Ali Kılıçbay, Levent Köker, Savaş Yayınları, Ankara, 1983. Arslan, Ahmet, İlkçağ Felsefesi Tarihi, Cilt 2, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2006. Ateş, Toktamış, Demokrasi, Nesa Yayıncılık, İstanbul, 2007. Bakır, Kemal, Demokratik Eğitim: John Dewey’in Eğitim Felsefesi Üzerine, Pegem Akademi Yayınları, Ankara, 2012. Bal Hüseyin, 1924 Raporunun Türk Eğitimine Etkileri ve John Dewey’in Eğitim Felsefesi, Kor Yayıncılık, İstanbul 1991. Barnes, Jonathan, Sokrates Öncesi Yunan Felsefesi, çev. Hüsen Portakal, Cem Yayınevi, İstanbul, 2004. Belge, Murat, Militarist Modernleşme: Almanya, Japonya ve Türkiye İletişim Yayınları, İstanbul, 2011. Bentham, Jeremy, Yasamanın İlkeleri, Barkın Asal, İstanbul 12 Levha Yayıncılık,2011. Bentham, Jeremy, Panoptikon, çev. Barış Çoban, Zeynep Özarslan, Su Yayıncılık, İstanbul, 2008. Bilgin, Nahit, Felsefeden Ekonomiye Antik Yunan Dünyası, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul, 2004. Bolay, Süleyman Hayri, Felsefe Doktrinleri ve Terimleri Sözlüğü, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2009. Bora Tanıl, Sol Sinizm Pragmatizm, Birikim Yayınları, İstanbul, 2011. Botton, Alain de, Felsefenin Tesellisi, çev. Banu Tellioğlu Altuğ, Sel Yayıncılık, İstanbul, 2011. Caille, Alain, Faydacı Aklın Eleştirisi, çev. Devrim Çetinkasap, İletişim Yayınları, İstanbul, 2007. Capaldi, Nicholas, Mill, çev. İsmail Hakkı Yılmaz, İşbankası Yayınları, İstanbul, 2011. Cevizci, Ahmet, Etik-Ahlak Felsefesi, Say Yayınları, İstanbul, 2014. Cevizci, Ahmet, Felsefe Sözlüğü, Say Yayınları, Ankara, 2012. Cevizci, Ahmet, İlkçağ Felsefesi Tarihi, Asa Kitabevi, Bursa, 2001. Comforth, Maurice Campbell, Pozitivizme ve Pragmatizme Karşı Felsefeyi Savunmak, çev. Tonguç Ok, Evrensel Basım Yayın, İstanbul, 2006. Copleston, Frederick, Felsefe Tarihi Cilt 5: Çağdaş Felsefe, Bölüm A: Hobbes, Locke, Çev.Aziz Yardımlı, İdea Yayınevi, İstanbul, 1998. Copleston, Frederick, Felsefe Tarihi Cilt 5: Çağdaş Felsefe, Bölüm B: Berkeley Hume, Çev. Aziz Yardımlı, İdea Yayınevi, İstanbul, 1998. Copleston Frederick, Felsefe Tarihi Cilt 8 Yararcılık ve Pragmatizm Çev. Deniz Canefe, İdea Yayınevi İstanbul, 2000. Corcuff, Philippe Siyasetin Büyük Düşünürleri: Siyaset Felsefesinde Eleştirel Güzergahlar, Çev.Aziz Ufuk Kılıç İstanbul Versus Kitap İstanbul 2008. Çağıran Mehmet Emin Uluslararası Alanda İnsan Hakları, Mehmet Emin Çağıran, Ankara Platin Yayınları 2006. Çalış Şaban, Hayaletbilimi ve Hayali Kimlikler: Neo-Osmanlılık, Özal ve Balkanlar Çizgi Kitabevi Konya 2006 Dewey John, Okul ve Toplum çev. Avni Başman, Selahattin Kaymakçı Pegem Akademi Yayınları, Ankara, 2012 Didier Jean John Locke paradigma Yayınlar çeviren: Atakan Altınörs İstanbul 2009 Dunn, John, Locke, çev. Hakan Gür, Dost Kitabevi, Ankara, 2011. Elmalı Osman, Özden Ömer, İlkçağ Felsefesi Tarihi, Arı Sanat Yayınevi İstanbul, 2011. Eyüboğlu İzmet Zeki, Bilgelerin Dilinden, İstanbul, Pencere Yayınları, 2002. Fedayi Cemal, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Nasıl Geçildi: Osmanlı’yı Kimler Yıktı? Cumhuriyet’i Kimler Kurdu? Kadim Yayınları, Ankara, 2012. Fedayi Cemal Kandıralı Profesör Turan Güneş Yaşamı Düşücesi Kişiliği Kadim Yayınları Ankara 2012. Filiz, Şahin, Ahlakın Akli ve İnsani Temeli, Say Yayınları, İstanbul, 2014. Friedman George, Gelecek Yüzyıl: 21. Yüzyıl İçin Öngörüler, Çev. Enver Günsel, İbrahim Şener, Pegasus Yayınları, İstanbul, 2009. Furtun Ayşen Thomas Hobbes ve Doğa Kanunları Ankara Asil Yayın Dağıtım 2005. Gökberk Macit Felsefe Tarihi İstanbul, Remzi Kitabevi, 2012. Göktaş, Hıdır, Çakır, Ruşen, Vatan Millet Pragmatizm: Türk Sağında İdeoloji ve Politika, Metis Yayınları, İstanbul,1991. Greenblatt, Stephen, Sapma: Medeniyetin Seyrini Değiştiren Keşfin Öyküsü, Çev. Suat Ertüzün, Can Sanat Yayınları, İstanbul, 2013. Güçlü, A.Baki, Uzun, Erkan, Uzun, Serkan, , Yolsal, Ümit Hüsrev, Sarp, Erk Ulaş Felsefe Sözlüğü, Bilim Ve Sanat Yayınları, Ankara, 2002. Günay Mustafa, Felsefe Tarihinde İnsan Sorunu, ilya Yayınevi, İzmir, 2003 Güngör, Celalettin, Devrim Kuramı, Barış Kitap, Ankara, 2010. Güntöre Sibel Öztürk, John Stuart Mill’in Ahlak Anlayışı, İlya Yayınevi, İzmir, 2004. Gürbüz, Ahmet, Hukuk Felsefesi Açısından Yararcılık Teorisi, İstanbul: Beta Basım Yayın Dağıtım A.Ş, 1999. Güriz Adnan, Faydacı Teoriye Göre Ahlak ve Hukuk, Ajans Türk Matbaası, Ankara, 1963. Hançerlioğlu Orhan, Düşünce Tarihi: Dört Bin Yıllık Düşünce Sanat ve Bilim Tarihinin Klasik Yapıtları Üstüne Eleştirel Bir İnceleme, Remzi Kitabevi, İstanbul, 1987. Hançerlioğlu Orhan Felsefe Sözlüğü. Remzi Kitabevi, İstanbul, 2013. Hausmann Carl R,Charles S.Peirce’s Evolutionary PhilosophyCambridge University Press. Cambridge, 1993. Heper Metin, Türkiye’de Devlet Geleneği, Doğu Batı Yayınları, Ankara, 2006. Heywood Andrew, Siyasal İdeolojiler Bir Giriş. çev. Ahmet Kemal Bayram, Buğra Kalkan vd. Adres Yayınları, Ankara, 2011. Judt Tony, Kötülük Kol Gezerken, çev. Dilek Şendil, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, 2010. Judt Tony, Yirminci Yüzyıl Üzerine Düşünceler, çev. Nurettin Elhüseyni, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, 2013. Kılıç Cevdet, Bilgelik Hikayeleri, İnsan Yayınları, İstanbul, 2008. Kranz walther, Antik Felsefe: Metinler ve Açıklamalar. Çev. Suad Baydur, Sosyal Yayınlar, İstanbul, 1994. Kymlicka, Will, Çağdaş Siyaset Felsefesine Giriş, Çev. Ebru Kılıç, Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2004. Laertios Diogenes, Ünlü Filozofların Yaşamları ve Öğretileri, Çev. Candan Şentuna, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul, 2007. Lapoujade David, William James – Ampirizm ve Pragmatizm, çev. Nusret Polat, Bağlam Yayıncılık, Ankara, 2009. Law Stephen, Büyük Filozoflar: Tarihteki Büyük Düşünürlerin Yaşamları ve Fikirleri, İnkilap Yayınevi, İstanbul, 2012. Leboeuf Mathias, 32 Alıntıda Felsefe Tarihi, çev. Alev Er, Ntv Yayınları, İstanbul, 2014. Locke John, Yönetim Üzerine İkinci İnceleme: Sivil Yönetimin Gerçek Kökeni Boyutu ve Amacı Üzerine Bir İnceleme, Çev. Fahri Bakırcı, Ankara, 2012. Lucretius Titus, Varlığın Yapısı 1-2, Çeviren: İsmet Zeki Eyüboğlu, Cumhuriyet Yayınları, İstanbul, 2001. Lucretius Titus, Evrenin Yapısı, Çev. Turgut Uyar, Tomris Uyar, İyi Şeyler Yayıncılık, İstanbul, 2000. Lurye Salomon, Gülen Filozof: Demokritos, çev. Belkıs Korkmaz, Etkin Yayınevi, Ankara, 2011. Magee Bryan, Felsefenin Öyküsü, Çev. Bahadır Sina Şener, Dost Kitabevi, Ankara, 2010. Marx Karl, Demokritos ile Epikuros'un Doğa Felsefeleri. çev. Hüseyin Demirhan, Ankara, Sol Yayınları, 2000. Mcdonald Lynn, The Early Origins Of Social Sciences, Mcgill-Queen's University Press, Montreal & Kingston, London, Buffalo,1993. Mill, John Stuart, Hürriyet Üstüne, Çev. M.Osman Dostel, Sadeleştiren: Ömer Çaha, Liberte Yayınları, Ankara, 2004. Mill, John Stuart, Faydacılık, Meb Yayınları, Ar Basımevi, Çev. Şahap Nazmi Coşkunlar, Ankara, 1946. Okandan Recai, Umumi Amme Hukuku Dersleri, İstanbul Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 1955 Peirce, Charles Sanders, Mantık Üzerine Yazılar, Çev. Halit Yıldız, Öteki Yayınevi, Ankara, 2004. Putnam, Hilary, Ethics Without Ontology, Harvard University Press, Cambridge, Massachusets, 2004. Rorty, Richard, Olumsallık İroni ve dayanışma, çev. Mehmet Küçük, Alev Türker, Ayrıntı Yayınları, İstanbul, 1995. Russell, Bertrand, “Felsefe ve Politika” “Philosophy And Politics” National Book League, Cambridge, 1947. (Sonradan Tutulmayan Denemeler Unpopular Essays Adlı Kitabında Yeniden Basım Londra: Allen and unwin, 1950) Russell Bertrand, Etik, Toplum, Siyaset, Çev. Funda Sezer Say Yayınları, İstanbul, 2014. Russell Bertrand Sorgulayan Denemeler Çev. Nermin Arık Say Yayınları İstanbul, 2014. Schmidt, Heinrich, Epikür’ün Yaşama Sevinci Felsefesi, çev. Yunus Kazım Köni, Remzi Kitabevi, İstanbul, 1946 Skorupski, John, John Stuart Mill, Routledge, London and New York, 2009 Skirbekk, Gunner, Gilje, Nils, Eski Yunan'dan Modern Döneme Felsefe Tarihi, Çev. Emrah Akbaş, Şule Mutlu, Kesit Yayınları, İstanbul, 2011 Storig, Hans Joachim, İlkçağ Felsefesi: Hint Çin Yunan, Çeviri Ömer Cemal Güngören, Yol Yayınları, İstanbul 2000 Şahin Tahir Erdoğan Siyaset Bilimine Giriş ve Siyasal Düşünce TarihiDikey Yayıncılık Ankara 2006 Tannenbaum Donald ve Schultzdavid Siyasi Düşünceler Tarihi: Filozoflar Ve Fikirleri adres Yayınları Çeviren Fatih Demirci, Ankara 2007 Taşkın Ali Taşkın İskoç Aydınlanması Birey Yayıncılık İstanbul 2007 Taşkın Ali Hume Araştırmaları Birey Yayıncılık İstanbul 2007 Tepe, Harun İyi Sevgi, Etik, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, 2013 Tepe, Harun, Platon’dan Habermas’a Felsefede Doğruluk Ya Da Hakikat, İmge Kitabevi, Ankara, 2003 Thompson David “Siyasi Düşünce Tarihi” çev. Ali Yaşar Aydoğan (Vd) Hüseyin Yılaz, İzzet Akyol, Mehmet Demirhan, Süleyman Kor, Cengiz Şişman, Hasan T.Kösebalaban, Kenan Çayır, M.Süreyya Er. Şule Yayınları İstanbul 2000 Tunçay Mete Batıda Siyasal Düşünceler Taihi Seçilmiş Yazılar Cilt 1 Eski Ve Orta Çağlar İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları İstanbul 2006 Tunçay Mete Batıda Siyasal Düşünceler Tarihi Seçilmiş Yazılar Cilt 2 Yeni Çağ İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları İstanbul 2005 Tunçay Mete, Batı'da Siyasal Düşünceler Tarihi: Seçilmiş Yazılar Cilt 3 Yakınçağ İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları İstanbul 2004 Tüccar Nursel, Doğal Yasa Geleneği ve John Finnis, Otorite Yayınları Ankara, 2014. Türer Celal, Charles Sanders Peirce’ün Pragmatik Felsefesi, İstanbul: Üniversite Kitabevi, 2003. Vergin Nur Siyaset Sosyolojisi: Kavramlar, Tanımlar, Yaklaşımlar, Doğan Kitap İstanbul, 2008. Vernon Mark, Mutluluk İçin Felsefe, çev. Elçin Karadoğan, Sel Yayıncılık, İstanbul, 2011. West. David. Kıta Avrupası Felsefesine Giriş: Rousseau, Kant Ve Hegel’den Foucault ve Derrida’ya, Çev. Ahmet Cevizci, Paradigma Yayıncılık, İstanbul, 2005. Wheeler, Kathleen, Romantizm, Pragmatizm ve Dekonstrüksiyon, çev. Hüsamettin Arslan, Paradigma Yayıncılık, İstanbul, 2011. Woolhouse Roger, Locke, çev. Akın Terzi, İş Bankası Yayınları, İstanbul, 2011. Yetkin Çetin, Siyasal Düşünceler Tarihi, Salyangoz Yayınları, İstanbul, 2008. Zeller Eduard, Grek Felsefesi Tarihi, Çev. Muna Cedden, Say Yayınları, İstanbul, 2008. Zelyut Solmaz, Dört Adalı: Hobbes, Locke, Berkeley, Hume, Doğu Batı Yayınları, İstanbul, 2011. 2.Tezler Avşar, Hüseyin Siyaset Felsefesi Açısından John Rawls’ın Adalet Teorisi Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ankara 2006 Bakır Kemal John Dewey ve Demokratik Eğitim Yayımlanmış Yüksek Lisans Tezi Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Erzurum 2007 Çömen Nesli, Alman, Ingiliz ve Hollandali Turistlerin Algiladiği Alişveriş Değeri Ve Memnuniyetlerine Etkisi: Antik Side Örneği, Yüksek Lisans Tezi Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Antalya, 2014 Demir Çiğdem, Pragmatizm Üzerine Bir Deneme, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstütüsü İstanbul, 2004 Eker Semih, John Dewey'in Pragmatik Politik Düşüncesi ve Politikada Pratik Meşruiyet Sorunu, Yayınlanmamış Doktora Tezi, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bursa, 2007. Kaya, Funda, Peter Singer’ın Faydacı Etik Görüşü Çerçevesinde Kürtajın Değerlendirilmesi, Yayınlanmış Yüksek Lisans Tezi Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2014. Yıldız, Çağla, Jeremy Bentham’ın Ceza Teorisi, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Üniverstiesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2014. 3. Ansiklopediler Kanar Yüksel ‘’Faydacılık’’ Sosyal Bilimler Ansiklopedisi I.Cilt Genel Yayın Yönetmeni Yekta Saraç, Risale Yayınları, İstanbul, 1990-1991 ss. 420-421 Sena Cemil “ Aristip” Filozoflar Ansiklopedisi I.Cilt. A-D. Remzi Kitabevi İstanbul 1976 s. 82 Sena Cemil “Bacon, François.” Filozoflar Ansiklopedisi I. Cilt . A-D Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss.143-155 Sena Cemil “Bentham ,Jeremy” Filozoflar AnsiklopedisiI. Cilt . A-D Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss 203- 209 Sena Cemil “Dewey, John” Filozoflar Ansiklopedisi I. Cilt . A-D Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss .534 Sena Cemil “Epikür (Epicure, Epiküros)’’Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 2. E-H. Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss .69-82 Sena Cemil “Hartley, David” Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 2. E-H. –Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss 315-319: Sena Cemil “Helvetıus, Claude-Adrien” Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 2. E-H. – Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss 370-373 Sena Cemil Hobbes, Thomes. Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 2. E-H. – Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss.430-444 Sena Cemil “Hume, David” Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 2. E-H. Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss 469-479 Sena Cemil “Hutcheson,Francis” Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 2. E-H. Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss 493-496 Sena Cemil “Locke John” Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 3. I-Q. Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss 294-304 Sena Cemil Lukres Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 3. I-Q. Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss 310 – 319 Sena Cemil Mıll James Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 3. I-Q. – Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss 433 Sena Cemil “Mıll John Stuart” Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 3. I-Q. – Remzi Kitabevi İstanbul 1976. ss.51-59 Sena Cemil,”Mö-Tseu” Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 3. I-Q. – Remzi Kitabevi İstanbul 1976 ss.473 Sena Cemil “Protagoras” Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 3. I-Q. – Remzi Kitabeviİstanbul 1976 ss 682 Sena Cemil “Schiller” Filozoflar Ansiklopedisi Cilt. 4. R-Z. Remzi Kitabevi İstanbul 1976 SS 173,174 Seneque “De Otio” “Dialogues” Cilt 4 Derleyen Rene Waltz Les Belles Lettres, Paris, 1959 S.113-122 4.Derlemeler Belge Murat, “Mustafa Kemal ve Kemalizm” Modern Türkiyede Siyasi Düşünce Cilt 2 Kemalizm, Cilt Editörü, Ahmet İnsel, İstanbul, 2009, ss.29-43 Bora Tanıl, ‘‘Süleyman Demirel’’ ss.556-557 Modern Türkiye’de Siyasal Düşünce VII.Cilt Liberalizm Ed. Tanıl Bora, Murat Gültekingil Cilt Ed. Murat Yılmaz, İletişim Yayınları, İstanbul 2005 ss.555-570 Brown Eric “Politics And Society” Cambridge Companion to Epicureanism James Warren, Cambridge University Press, 2009 ss.179-196 Boyd Richard “ John Stuart Mill ve Liberal Çoğulculuğun İkilemi” çev. Burcu Erdoğan Mill Editör. Cengiz Çağla, Say Yayınları, İstanbul, ss. 161-207 Brunschwig, Jacques, “Epikürosçuluk” “Siyaset Felsefesi Sözlüğü” Derleyen: Philippe Raynaud, Stephane Rials, İstanbul, 2003 ss. 299-305 Comte-Sponville, Andre “Maddecilik”, Philippe Raynaud, Stephane Rials, . Siyaset Felsefesi Sözlüğü İletişim Yayınları İstanbul 2003 Çevirenler İsmail Yerguz, Vd ss. 647-654 Çağla Cengiz “Adanın Harika Çocuğu” Mill Cengiz Çağla Say Yayınları 2007 Hilav Selahattin “Giriş” Evrenin Yapısı Lucretius Türkçesi Turgut Uyar Tomris Uyar 2007 s.1 Mewalt Johannes “Epikürün yaşamı ve Felsefesi” Epiküros Mektuplar ve Maksimler Çev. Hayrullah Örs İstanbul Remzi Kitabevi İstanbul ss.5- 29(1962) Rorty, Richard "Pragmatism Relativism And Irrationalism” Consequences Of Pragmatism, 2000, ss.160 -175 Skorupski, John, “Liberal Doğalcılığın Kaderi” Çev. Selim Dingiloğlu Düzelti: Zafer Doğan Mill Derleyen, Cengiz Çağla 2007 ss 65-104 5.Makaleler Akgül, Mehmet Emin, “İfade Özgürlüğünün Tarihsel Süreci ve Milli Güvenlik Gerekçesiyle İfade Özgürlüğünün Kısıtlanması”, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Yıl 2012, Cilt 61, Sayı 1, ss.1-42 Akgüner, Tayfun, “John Stuart Mill'in Felsefesi ve Hukuk Görüşü”,İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mecmuası, Yıl 1974,Cilt 40, Sayı 1-4, ss.623- 640. Aksakal, Hasan, “Türk Modernleşmesinin Ambivalent Doğası” ZfWT Zeitschrift für die Welt der Türken (Journal of World of Turks) Yıl 2010 Vol. 2, No. 1 ss. 245-264 Akdemir Ferhat, “Richard Rorty’nin Pragmatik Liberal Ütopyasında Dinin İşlevi ve Geleceği Sorunu” İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi Yıl 2013 Cilt 2 Sayı 3, ss.31-60 Aktaş, Sururi “Pozitivist Hukuk Kavramı Üzerine Eleştirel Bir Refleksiyon” Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi Dergisi, Yıl 2000, Cilt 4, Sayı 1-2, ss. 257-274 Anay Harun “Jeremy Bentham’ın Etkisi ve Yararcılığın Çağdaş Arap Düşüncesine Girişi” “Osmanlı Araştırmaları Dergisi/ The Journal Of Ottoman Studies” Yıl 2011, Sayı 37, ss.99-138 Bakırezer Güven “John Locke ve Ahlaki Özerkliğin Sınırları” 2010/1.Sayı Felsefelogos Dergisi Yıl 14; 2010 /1, Sayı: 38, ss.119-142 Bell, Daniel, The End Of İdeology çev. Volkan Hacıoğlu, “İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi” Yıl 2007 Kış-Bahar Sayı 24, S. 281-293 Bender, Merih Tekin “John Dewey’in Eğitime Bakışı Üzerine Yeni Bir Yorum” Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi, Yıl 2005, Cilt 6, Sayı 1, ss.13-19 Bilecik Erol “6 Kere Gitti 7 Kere Geldi 9.Cumhurbaşkanı: Süleyman Demirel Mühendisname Dergisi Yıl 2013 Sayı 39 ss.7-14 Bilgin Önder, “William James Pragmatizmine Eleştirel Bir Yaklaşım” İlahiyat Fakültesi Dergisi Yıl 2010 15:1, ss.163-182 Burns Tony “Eski Yunan Felsefesinde Ve Genç Marx’ın Yazılarında Materyalizm” Felsefelogos Dergisi Yıl 2006, Sayı 30, ss.245-272 Büyükdüvenci Sabri ‘’Pragmatizm ve Eğitim” Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, Cilt: 20, Sayı; 1-2, Ankara 1987, ss. 323-339 Casanova, Jose “Sekülerleşmeyi Yeniden Düşünmek: Evrensel Bir Karşılaştırma,” Çev: Selman Yılmaz, Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi Yıl 2014, vol. 3, No. 2, ss.220-236 Ceylan, Şule Şahin “Nesiller Arası Adalete Faydacı Yaklaşım” Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi (Aühfd) , Yıl 2012 Sayı 61 (2) ss.749-771 Çelik Seçkin, “Şükrü Hanioğlu’nun Atatürk: An Intellectualbiography Adlı Kitabı Üzerine Karşılaştırmalı Bir Okuma” Türkiye Günlüğü, Yıl 2012 Sayı. 110, ss.153-170. Demirel Tanel, “Aydınlık Bir Adam Korkut Boratav: Üzerine Bir Değinme” Liberal Düşünce Dergisi Yıl 2011/16, Kış-Bahar Sayı 61-62, ss.23-38 Dewey John, Amerikan Pragmatizminin Gelişimi çev. Celal Türer, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Yıl 1996, C. 7, ss. 199-210. Doğan Nejat “Pragmatizmin Felsefi Temelleri”İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Yıl 2003 Sayı: 20, Ocak-Haziran ss.83-93 Elma Fikret “Liberal Düşünce Geleneğinin Oluşumu ve John Locke“ Journal Of qafqaz university, Number: 9: ss.173–183 Erdoğan, İrfan ‘‘Medya Ve Etik: Eleştirel Bir Giriş’’ Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Kuram Ve Araştırma Dergisi Sayı 23 2006 S.1-26 Fındıkoğlu, Ziyaeddin Fahri Geşlalt Sosyolojisi Bakımındantt “Eski Romadaki Ahlâki Ve Hukuki Fikirlerin Tahlili” İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mecmuası Cilt 10, Sayı 1-2 (1944) Giritli İsmet, “Günümüz Işığında Atatürkçülüğün Laiklik, Milli Egemenlik, Milli Birlik Ve Beraberlik İlkeleri” İstanbul Üniversitesi İdare Hukuku Ve İdare İlimleri Dergisi Sayı:1-3 Yıl:12 1991 ss.233- 242 Gürbüz, Ahmet, Utilitarianism (İngiliz Yararcılığı) Ve Batıdaki Sosyo-Politik Etkileri” Türkiye Adalet Akademisi Dergisi 12. Sayı Ocak 21013 yıl 4 ss.66- 82 Güriz Adnan “İrade Hürriyeti”, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt 22-23 (1965-1966), Sayı 1-4 Hawley, Joshua “America’s Epicurean Liberalism” National affairs Number 5 ~ Fall 2010. ss.120-133 Holmes Stephen Taylor “Aristippus İn And Out Of Athens” The American Political Science Review 1979 Vol. 73, No. 1 Pp. 113-128 İnönü Nazlı “Charles Sanders Peirce'ün Pragmatizmi”İstanbul Üni.Felsefe Arkivi Dergisi Sayı 33 2008 ss. 31-41 İspir, Naci, “Liberal Demokrasinin Maksimizasyonu Ekseninde Macpherson’un Utilitarizm Eleştirisi” Felsefelogos Yıl 2006/8, Sayı 30, ss.327-338 Kayra Cahit “Turan Güneşin Anısına” Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi Cilt 50 Sayı 3 Yıl 1995 ss.9-10 Kundakçı Deniz “Rorty’nin Liberal Demokratik Toplumu Ve Zulüm Üzerinden Temellendirilen Postmodern Bir Ütopya” (Felsefe Ve Sosyal Bilimler Dergisi), 2012 Güz, Sayı: 14, S. 43-64 Macit Hanifi, Teleolojik Etik Anlayışın Deontolojik Eleştirisi [Yararcı Etik Ve Ödev Etiği] Kaygı: Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 2009; 13: ss83-91 Mcdonald, Lee. C “Three Forms Of Political Ethics” The Western Political quarterly, Vol. 31, No.1 1978 ss 7-18 Morva Oya “Armağan Ekonomisi” "Armağan Ekonomisi ve Medya Kurbanları", İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Çalışmaları Dergisi, 2011 Yıl:1sayı:1 cilt.1, ss.1-21, Müftüoğlu Aydın “Richard Rorty’nin Düşüncesinde Entellektüelin Sorumluluğu”Felsefe Logos Dergisi yıl 2004: 6 Sayı 24 Kasım ss. 77 -84 Ocak Hasan “Bir Ahlak Felsefesi Problemi Olarak Erdem Kavramına Yüklenen Anlamın İlkçağ’dan Ortaçağ’a Evrimi” FLSF (Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi), 2011 Bahar, sayı: 11, s. 79-101 Özsoy Seçkin.“Türk Modernleşmesi”, Demokrasi Ve Eğitim: Dewey Perspektifinden Bir Çözümleme. Kuram Ve Uygulamada Eğitim Bilimleri, 2009 9 (4), ss.1895-1931. Öztürk serdar, Yıldırmaz Fatih Osmanlı İmparatorluğunun İktisadi Çöküşü Ve Atatürk dönemi İktisat Politikaları C.Ü. İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, Cilt 10, Sayı 2, 2009 ss.145-165 Öztürk armagan, Mollaer Firat “Muhafazakâr Ideolojı Ve Rasyonalite” İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi No:35 (Ekim 2006) ss.49-72 Peters W. “Psikolog Ve Filozof Olarak John Dewey” Çev.Suat Tavlan İstanbul Üniversitesi Psikoloji Çalışmaları Dergisi cilt 2 yıl 1952 ss10-18 Seker Fahri, Çetin murat “Faydacı Refah Ekonomisi:Amartya Sen’in Eleştirisi” Sü İibf Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi Sayı 24, 2012 ss. 277-304 Topdemir, Hüseyin Gazi “John Stuart Mill ve Tümevarım Kuralları” bilim Ve Teknik Kasım 2011 ss.72-75 Türkan, Mehmet, Aşkın Zehragül “David Hume’un Siyaset Felsefesinin Epistemolojik Ve Etik İçerimleri Beytulhikme An International Journal Of Philosophy Volume 3 Issue 2 December 2013 ss.26-51 Tüzen M. Ahmet, “John Stuart Mıll’de Demokrasinin Meşruiyeti” Mavi Atlas Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi Bahar 2014, S. 2 ss.25-51 Ward Roger “Peirce And Politics” Phılosophy & Socıal Crıtıcısm • Vol 27 No 3 • Pp. 67–90 Copyright © 2001 S Publications, Londra. 6.İnternet Kaynakları Açık,Tansu, “Lucretius Üzerine Gözlemler” 15 Kasım 2010, (Erişim) academia.edu/3322120/lucreti... er, 3 Mayıs 2014, s.1-4 Aksay, Hasan, “Siyaset Milletlerin Liyakat ve Başarı İmtihanıdır” Yeni Akit 8 Aralık 2013 (Erişim) yeniakit.com.tr/yazarlar/hasan-... 01.03.2014 s.1 Algül, Fatih Rüştü, Yavuz Işıl, “Etik” 10 Mart 2013 (Erişim) algul.av.tr/hukuki_bilgiler... 7.4.2013 ss.1-6 Altan Çetin “İleri Gelenler, İleri Gidenler” Milliyet 21 Mayıs 2003 (Erişim) milliyet.com.tr/-ileri-gelenler... 2 11 2013 s.1 Ateş, Toktamış “12 Eylül ve Süleyman Demirel” 11.04.2012 (Erişim) timeturk.com/tr/makale/tokta... suleymandemirel.html 7.3.2014 s.1 Bacon Michael “The Politics Of Truth A Critique Of Peircean Deliberative Democracy” Philosophy And Social Criticism 36(9) 1075–1091 2010 Http://Psc.Spub.Com/C... s.1-33 Barlas Mehmet “Gazetecilik İçin Ciddi Tehlike Kullanılmaktır” Sabah 15 Mart 2012 (Erişim) sabah.com.tr/yazarlar/barlas... 7.4 .2013 s.1 Berktay Halil “Judt, Hrant, Karmakarışık” Taraf 21 Ocak 2012 (erişim) arsiv.taraf.com.tr/yazilar/halil-b... judt-hrant-karmakarisik/ 19584/ Cengiz Erdal “Paradokslar Ve Karar Verilemezlik” Http://Www.Ankarabaro... 2/13.Pdf Ankara Barosu Dergisi Yıl: 65 Sayı 2 Bahar 2007 ss.77-81 Ceyhan Arsen “Obama'nın Entelektüel-Felsefi Şeceresi Ve Pragmatizm” (Erişim)http://Www.İkincigrup.Com/İndex.Asp?Haberıd=28456 3.2.2014 S.1 Ceyhan Arsen “Tony Judt: Sosyalizmden ( Yararcı Ve Pragmatik ) Sosyal Demokrasiye” S.1 Crick Bernard The American Science Of Politics: Its Origins And Conditions Routledge 2001 Erişim Http://Site.Ebrary.Co... Docıd=5004883 5.4.2014 Çitil Ahmet Ayhan Cağdaş Felsefe-I Erişim Http://Eöğrenme. Açıköğretim.Edu.Tr/Ekitap/Fel403u.Pdf 7.4.2014 Doğruyol Adnan, Cicioğlu Şükrü (2013) Bir İktisat Bilimi İkilemi: İngiliz Düşüncesinde Etik ve Faydacılık Ekseninden J.S.Mıll Ve Moral Teorisi Sakarya İktisat E-Dergisi Yıl 2013, 3 (Erişim) sakaryaiktisat.com/makaleler/z2i7c... ve http://www. sakaryaiktisat.com/dergigor.aspx?ıd=14 sayı 3 , Eylül 2013 ss.97-141 Dursun Davut “Siyaset Ve Ahlak:Gerçeklikle İdealin Bağdaşmazlığı Sorunu” Sakarya Üniversitesi Siyasette ve Yönetimde Etik Sempoyumu 18-19 Kasım 2005, Erişim Etikturkiye.Com/Etik/Dursun.Pdf 7.1.2013 Erişen Yavuz “Eğitimin Felsefi Temelleri” Erişim Www.Yavuzerisen .Com/Files / Egitimin_ Felsefi_ Temelleri.Doc 7.2.2015 ss.84-103 Festenstein Matthew “Dewey's Political Philosophy” First Published Wed Feb 9, 2005; Substantive Revision Thu Feb 6, 2014 Plato.Stanford.Edu/Entries/Dewey-P... Guidi, Marco E.L “Pain And Human Action Locke To Bentham” Paper Presentato Alla Fourth Conference Of The International Society for utilitarian studies, Tokyo, 27th-29th August, 1994dss Papers Sto 1-95 erişim Http://Www.Academia.E... To_B bentham ss.1-26 Hobbs, Charlie“Epicurean Pragmatism” SAAP Society For The Of Advancement American Philosophy Annual Meeting 2013 Erişim http:// academa.edu /8456407/ epicureanpragmatism. 13. 05 .2014 ss.183-194 Hocaoğlu Durmuş, Grek Felsefesi 1:Sokrates Öncesi Grek Felsefesi Ders Notu İstanbul 2007 (Erişim) durmushocaoglu.com/data/yazipdf dhocaoglu_685_ders_notu_felsefe_sokratesoncesi_grek_felsefesi_edisyon_2. pdf 01.01.2013 ss.1-46 Johnston Kameron, “Towards A More Pragmatic Politic: An Analysis Of Democratic Theory On Pragmatist Thought” 6 Temmuz 2012 (Erişim) academia.edu/4110431/towards... 8.5.2012 s.16 Judt Tony, “Eric Hobsbawm ve Komünizm Romansı” Taraf çev. Halil Berktay 12.10.2012 (Erişim) kuyerel.net/modules/ams/ind... storytopic=108 5.9.2014 s.1 Karayiannis, Anastassios “Democritus On Ethics And Economics” (13.10.2014) (Erişim) unipi.gr/faculty/tas/pap... 5.6.2014 ss.1-17 Kıllıoğlu İsmail “Faydacı Kapitalizm” (25 .10 .2008) Milli Gazete (Erişim) milligazete.com.tr/koseyazisi/Fayd... 4.2.2013 s.1 Locke John, Hoşgörü Üzerine Bir Mektup (Erişim) ozgurtoplumundegerleri.com/res/John_Locke_... Bir_Mektup.pdf 7.2.2014 ss.1-56 Michaelides Panayotic, Kardassi, Ourania, Milios, John. “Democritus And His İnfluence On Classical Political Economy” 7. Yunan İktisadi Düşünce Tarihçileri Konferansı Atina 27-28 Mayıs 2005 (Erişim) researchgate.net/publication/242... uence_on_classical_political_economy 7.4.2013 ss.1-20 Öktem Ülker “Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Osmanlılar’da Felsefe” (Erişim) dhgm.meb.gov.tr/yayimlar/dergil... 5.7 .2013 Talisse Robert.B. “Peirce And Pragmatist Democratic Theory’’ Nordic Studies in Pragmatism Helsinki 2010 (Erişim) nordprag.org/nsp/1/talisse.pdf 6.4.2013 ss.104-116 TBMM Meclis Tutanağı, (Erişim) tbmm.gov.tr tutanaklar/TUTANAK/MM/d04/c004/b082/mm040040820635.pdf 7.4.2014 s.1 Trout, Lara, Politics of Survival: Peirce, Affectivity, And Social Criticism Fordham University Press, Newyork, 2010. (Erişim) site.ebrary.com/lib /gazi/reader.action?docıd=10404237 5.2.2014 Türer Celal, “William James'in Pragmatik Felsefesinde Özgürlük-Ahlak İlişkisi” (Erişim) dusundurensozler.blogspot.com/2008/04/william... 9.6.2014 Yavuz Alper “Atomcu Felsefe” (Erişim) Http://Www.Fdk.Yildiz.... Tr/Yazilar/Atomcufelsefe.Pdf 7.3.2013 ss.1-14 Zımmermann, Aaron, “Mill’s Utilitarianism” 29 Ocak 2010 (Erişim) http://www. aaron-zimmerman.com/wp-content/uploads/2012/11/ phil-4-hndt-3-f-12.pdf 5.1.2013 ss.1-6 7. Videolar Hasan Çakır, (Yapımcı) “Ne Düşünüyoruz Ne Anlıyoruz?” Güleç Cengiz Güleç, Mehmet Ali Kılıçbay, Yasin Ceylan (TRT Okul / Tv Programı) youtube.com/watch?v=nzv5gcr... Yvette Vega, (Yapımcı) “Judt's Last Interview On Charlie Rose Show“ Tony Judt’un Charlie Rose İle Yaptığı Son Röportaj (PBS / Tv Programı ) youtube.com/watch?v=pkjkcee6m-ı
3.374 görüntüleme