Srebrenitsa Katliamı
"Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.” Aliya İzzetbegoviçAliya İzzetbegoviç
Düşünce
1 +1'leme
6,9bin Gösterim
"8 binden fazla Bosnalı Müslüman'ın Sırplar tarafından uğradığı soykırım 29. yılında... Üstelik Srebrenitsa BM tarafından güvenli bölge ilan edilmişken... Bugün Filistin'de olduğu gibi, 11 Temmuz 1995'te Srebrenitsa'daki katliam başladığında tüm dünya izlemekle yetinmişti..." Tarih tekerrür...
Korkutucu olan katliamlar, soykırımlar bitmek yerine artıyor.Halepçe ,Srebrenitsa, Hocalı,Gazze .....üç nokta koyuyoruz nokta koymak varken
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Srebrenitsa BM'nin güvenli bölge dedigi alan.. Bu uyarıyı önemsenmeyip katlediyor bir sürü insanı Sırplar. Ve yalanlanıyor, soykırım. Mavi kelebekler.. Umudun simgesi çünkü toplu mezarlar bulunmadığı için, soykırım da yok deniliyor. Bulununca ne oluyor. Sadece bir özür..!
BM ve güvenli bölge ah keşke böyle bir durum olsaydı.Yalandan göz boyamalar.Hollandalı Komutan Thom Karremans Sırplara elleriyle teslim etti kendi deyimiyle hediye etti.Nedeni de çok açıktı" Osmanlı" İçlerindeki nefret o kadar büyüktü ki olan masum insanlara oldu.Allah'ın hikmetinden sual olmaz dedikleri de "Mavi Kelebekler"Umudun, yıkılışın, doğuşun sembolü
2 yanıtı göster
MYÇ65MYÇ65 Bosna katliamını, Aliya'yı bol gülücükle karşılayan, Aliya'ya tabii ki alerjisi olan, Halepçe'den başka katliam tanımayan 'maalesef kontenjanından' bir yurdum insanı. Bildiğini sandığı Türkçe ile şiir sandıklarını yazan bir farkındalık yoksunu. Kürt ırkçılığı ve terörist güzellemeciliğini, luuzır solculuğu başarıyla yaparken, İslam ayaklarına yatan bir Şia olduğunu ise saklayamayan insan evladı. Rabbimiz ilah edindiklerinle haşretsin duası da sadakamız olsun.
Şimdi de Srebrenitsa mı?
Evet hocam şimdi de Srebrenitsa,siz bana yorum yazmaktan vazgeçmeyecek gibisiniz.Yazın hocam
22 yanıtı göster
SerpillllSerpillll Bize ne Bosna'daki katliamdanmış. Kendi vatanına bakarmış. Vatanı da Ötüken'miş. Bu da yamuk taşlara tapan atalarını aratan bir başkası. Bir de öğretmenmiş ki maalesef yurdumuzdakilerin azımsanmayacak bir kısmı da böyle. Şu yaşına kadar bomboş gelmiş adı öğretmenimizin, bu bilgi, empati ve merhamet yoksunluğunu tertemiz öğrencilere aktaramamasını diliyoruz. Rabbimiz sizin elinize kendi dininiz dışında kimseyi düşürmesin, özellikle Müslümanları. Bak, sizin Atsız'da ne curuflar varmış. Moral olsun, hayırla an bizi. #220927328