2024 81. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2024 22:41
Kitabın iyi yanları hakkında değil kötü yanları hakkında konuşacağım çünkü herkes iyi yanları hakkında konuşuyor zaten. Öncelikle bu kadar güzel bir kurgunun ergenler üzerinden ilerlemesinin kurguyu harcadığını düşünüyorum. Eğer polisler üzerinden veya bir dedektif üzerinden ilerleseydi çok daha güzel bir kitap olabilirdi. Böylesine karmakarışık bir cinayet nasıl bir okul projesine konu olabilir? Bu kısım bana çok saçma geldi ve bu kısım değiştirilseydi çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Kitapla ilgili beğenmediğim bir diğer kısımsa: katilin ana karakterimize köpeği üzerinden ulaşması. Bu bana o kadar çok zorlama geldi ki… yazarın ana karakterimizle katili kitap içerisinde illaki bir yerde karşılaştırması gerekiyordu ve bunun için seçtiği yöntem bence çok basit. Daha güzel bir karşılaşma kurgulayabilirdi.
İyi Bir Kızın Cinayet RehberiHolly Jackson · Epsilon Yayınevi · 20223,691 okunma
Ama tabiki gerçek polisler yada dedektifler gözünden yazılan daha güzel çok polisiye özelliği vardır ama bu kitap biraz daha gençlere yönelik yazılmış bir kitaptı .
Bencede iki üç tane podcast dinledi diye 17 yaşında bir kızın cinayet çözmesi biraz saçma ama bence kitabı diğer polisiyelerden ayıran ve bu kadar konuşturtan özelliği 17 yaşında bir kızın gözünden böyle bir olayı okumak . gençlerin işin içinde olması ve aralarındaki bağ olayı ilgi çekici bir hale sokuyor. onun dışında evet mantık hataları vardı ama kitabın genel kurgusu içinde çok göze batmamıştı özellikle yazarın kitabın sonunda yaşattığı ters köşe ile kitap benim için baya iyi seviyeye gelmişti.
fuli
Sondaki ters kose baya iyiydi bu arada. Kitapta en begendigim kisim oydu. Ozellille de ikinci kitapta kurgunun ergen bir kiz uzerinden ilerlemesi beni cok rahatsiz etti ama en azindan ilk kitapktaki kadar goze carpan mantik hatalari yoktu. Ikinci kitabi daha cok begendim ben.