BİZE CUMA MESAJI OLSUN... (!)
Ciklet ambalajından çıkmışcasına birbirimize "Hayırlı Cumalar Mesajı" göndermek yerine, Cuma'nın asıl mesajını anlasaydık; bugün üretken, adil, barışçıl, özgür, refah seviyesi yüksek, teknolojiyi elinde tutan "büyük ve tekvücûd bir ümmet" olacaktık. Müslüman kızkardeşlerimiz vesikayla pazarlanıyor, Müslüman kardeşlerimiz uyuşturucuyla ve "şans oyunları" adı altında kumarla avlanıyor; yengesine aşık olmayı "romantizm" olarak gösteren Batı Kapitalizmi, (televizyon dizileriyle) Müslümanların ahlâkî değerleri ayaklar altına alıyor, Müslümanlar "kredi" ve "gecikme bedeli" adı altında faize boğduruluyor; Müslümanlar açlık, sefalet ve savaş cehennemine atılıyor, Müslümanlar yeryüzünün ne mazlum ve en fakir milleti olarak sömürülüyor... Ama hutbelerimiz ezber ve gelenek kültürü üzere anlamsız bir şekilde, akla ihanet ederek ve "dinin özü olan Kur'ân'a" aykırı olarak detone seslerden okunuyor. Merkezden gönderilen cansıkıcı hutbelerde uyuyan bir toplum olarak değil; Cuma Toplantılarında uyanan, dirilen ve harekete geçen erdemli bir toplum ancak ALLAH'ın rızasını kazanır. İnsanlığa hizmet etmeyen, geleceği için sanat ve bilim üretmeyen, doğayı korumayan; barışı, adaleti, özgürlüğü, iyiliği, destekleşmeyi ve dayanışmayı tavsiye etmeyen; insanları kötülükten ve pislikten alıkoymak için mücadele etmeyen bir toplum, ALLAH'ın razı olacağı bir toplum değildir. Kemal Mustafa Akıncı
Televizyon
Haklısın az evvel Cuma'daydım. İmam da "hayırlı cumalar" demedi. :)) "Hayır yapın..." deyip çıkışta para toplattırdı. Her zamanki gibi. Camii yaptırmaları büyük hayır ona üzülmüyorum da bazı Diyanet yetkilileri şehire camii yaptırdıklarını iddia ediyor o yüzden tepkim. Bizim paralarla yapılmıyorsa paramız nerede? Yok bizim paralarla yapılıyorsa sizin camii yaptırmanız nerede? Neyse sözün özü o da "hayırlı cumalar" demedi
Her cuma namazı hutbesinin sonunda imam efendi Nahl 90'ı okur ve Allah'ın iyilik ve yardım etmesini emrettiğini söyler, namaz sonunda da biz Müslümanlar ellerimizi açar ve Allah'ım sen fakire vs. yardım et diye dua ederiz, yani Allah bize yardım et der ama biz Allah'a yardım et deriz ve dua ederek görevimizi yaptık sanırız, çıkışta da caminin bilmem ne eksiği için para toplanır, bir bitmez zaten camilerin eksikleri ama esas eksikleri bunları anlayamamaktır da fark etmezler. Her ilçede kaç tane cami var ve hepsinde para toplanır ve her ilçede de eminim ki kaç kişi de maddi yetersizlikten dolayı düzgün tedavi görememektedir belki de hiç göremezler. Çok mu zor acaba belediye ya da kaymakamlık bu kişileri tespit etsin camilerde de bir kere bu sağlık sorunu olanlar için para toplansın, bizler de Nahl 90'ın hakkını dua ile saçma şekilde değil de harekete geçme ile verelim. Ama şunu da merak ediyorum, bu şekil para toplansa kaç kişi yardım eder acaba?
Önceki 1 yanıtı göster
Sağ olun, sizin de.
Bu yorum görüntülenemiyor
Ben defalarca okudum yukarıdaki iletiyi. Cidden ne yanlış, hangisi yobazca anlamadım. Bunu o hesabün sahibi arkadaş yanlış okumuş da olabilir. Zira gerisi zorlama bir "niyet okuma" olur. Beni de din kisfesine bürunmekle itham ediyor. Oysa beni burdan dikkatlı takip eden arkadaşlar bilir ki dindar olabilecek bilgi kültür ve takate sahip değilim. Keşke olsam. Provake mi bilmiyorum ama yaftalanmam benim açimdan da üzucü, gerçek dindarlar açısından da. Bir yanlışım varsa veya bu kisfe aldında konustuğumu zanneden dindarlar varsa bilsin ki böyle bir derdim yok ve Allah şahit sizi lekeleyecek veya sizin adinıza konusmak gibi bir hadsizliğim yok. Sadece o hesap hakaret etti kardeşime ve ben edebe davet ettim. Sonra yine hakaret etti. Durum bu. Ben ortaklığı kızıştiracak bir sey yapmtiysam bilmeyerek. Kardeşim mustafadan, uğur beyden ve diğer dindar arkadaşlardan cok özür dilerim. SAYGILAR
Bu yorum görüntülenemiyor
Dinin gereklerini değil de siyasi iradeye dokunulmama gereklerini hutbe konusu eden cumalara gitmiyorum.Kafam rahat..