2021 2. kitabı
Ey Oğul İmam Gazali'nin okuduğum ilk kitabı. Bugün bir kez daha okudum, ilkinde sadece okuduğumu, ikincisinde ise anladığımi fark ettim. Bilmenin kurtuluş için yeterli olmadığını hayata geçirilmeyen bilginin yarardan çok zarar vereceğinden bahsederek giriş yapar. Ve bu başlığın üzerinde uzun uzun durur. Belki de kendimizi tam buradan sorgulamalıyız.. Bilmek istiyor, ilim sahibi olmak istiyor anlamak istiyoruz... peki bildiklerimiz hayatımıza ne derece sirayet ediyor? Burdan sonra öğreneceklerimiz sırtımızda yük mü olacak bizimle yaşayacak mı? Ardından Gazali; hakikat yolculuğuna çıkacak kişinin yapması gerekenleri açıklar, tasavvuf ve nefsi terbiye etmeyi ubudiyeti ve tevekkülü ihlas ve samimiyet gibi başlıklarla ilgili kısa ama tesirli açıklamalarda bulunur. Son olarak talebesine 8 öğüt vererek mektubunu sonlandırır. Bu kitapta, dünya hayatını düzene koyabileceğimiz ahiret hayatını daha iyi anlamlandırabileceğimiz, ilim hayatımıza yön verebileceğimiz öğütler bulunur. Unutmamak adına yılda bir okunmalı. .
Ey Oğulİmam Gazali · Beyan Yayınları · 20186,5bin okunma