2024 35. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2024 09:00
Kitaptan kısaca şöyle bahsetmek isterim; Herhangi bir konu hakkında o konunun uzmanı olup olmamaya bakmadan hepimiz bir çok konuda fikir yürütürüz.Bir konu hakkında fikrimiz olması önemlidir ama daha önemli olan fikir veya Alev Alatlı Ben Böyle Düşünüyorum! Demekle Olmuyor Lâyetezelzel… görüşlerimizin dayanaklarının ne olduğu ve o dayanakların ne derece sağlam olduğudur.Bir konuşmayı ya da tartışmayı nitelikli ve faydalı bir konuşma yapan şeyse kişinin ne söylediği değil neye dayanarak söylediğidir. Alev Alatlı bu kitabında bunu çok güzel örnek ve argümanlarla anlatmış.Günümüzde sosyal medya olmak üzere bir çok mecra ve topluluk içinde malesefki oluşan bu bilgi kirliliğine farkında olarak yada olmayarak maruz kalıyoruz.Okurken vermiş olduğu argüman örnekleri çok keyifliydi.Örneklerini nereden aldığına kadar detaylandırdığı için okumanızı yaparken aynı zamanda gerçekler üzerinden de ilerlemiş oluyorsunuz. Hatta o kadar ki gerçek bilgiyi argümanlara çevirme şekli ufak çapta fayda sağlayan bir eğitim niteliğinde de değerlendirilebilir.Bu yorumun dayanağını da şöyle ifade edebilirim.Bir çok terfi sınavlarında argüman örnekleri karşımıza çıkar.Bu nokta da faydalanmış oluyorsunuz verdiği argüman örneklerini yorumlarken ve değerlendirirken.Hatta kitabın sonunda okuyup anladığımızı teyit etmek istercesine ufak bir bölümde bir kaç sayfa önünde anlattığı konuların tekrarını yapmak gibi bir alan bırakmış okurlarına.Bu alanda örnekler verip bizden çözmemizi istediği konu başlıklarını da eklemiş.Faydalı bir okuma olduğunu düşündüğüm için paylaştım. Hepimize ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyduğu keyifli bir gün dilerim.
Ben Böyle Düşünüyorum! Demekle OlmuyorAlev Alatlı · Kapı Yayınları · 2024364 okunma