Aydınlanma
2024 7. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2024 17:27
Son derece akıcı bir üslubu olan yazar bilgileri net ve belgeli bir şekilde aktarmış. Gerçekleri, belgeleriyle öğrenmenin verdiği aydınlanma önce ruhunuzda olacak. Doğru sandığımız yanlışların bizi ne kadar oyaladığına şaşıracağınız bir gerçek. Atatürk’ün Mevlevîlerle olan bağı ve keskin zekası sizi hayran bırakacak. Mevlanâ Moğol ajanı mı? Bu sorunun net cevabını alırken daha başka gerçekleri de kabul edip etmemenin verdiği bir ikilem zihinsel olarak sizi yoracak ama yine belgelerle kabul edeceksiniz. Moğolların acımasızlığı, kadınlara ve çocuklara yapılanlar ;akıl ve ahlak almaz hikayeler arasında her bölüm sonu ne okuduğunuzu sorgulayacaksınız. “Ne olursan ol yine gel.” sözünün gerçek sahibi de gerçek telaffuzu da anlamı da bambaşka evet. Millî Mücadele dönemine kadar uzanan olaylar ve kadınlarımızın gür sesi sizi satırlara hayran bırakacak. Atatürk’ün bizi kimlerin elinden nasıl bir farkındalıkla ve fedakarlıkla kurtardığını henüz bunu görmeyenler görür diye düşünüyorum. Bir çırpıda bitecek akıcı satırlara, gerçeklerin ağırlığı çökünce ilerleyemiyorsunuz öyle koşar adım. Sindire sindire ve mümkünse bir kahve eşliğinde okunmalı. :) KEYİFLİ YOLCULUKLAR.
Farkındalık
Mevlana GerçeğiÜmit Doğan · Destek Yayınları · 2024247 okunma