2024 22. kitabı
Yazarın "bilgeyle sohbet" kitabını okudum  beğenince diğer kitaplarını aldım .Bu kitabında zeki insan ile aptal insan arasındaki ayrımı yaparak başlıyor. Zeki insan sorgulayan insanken, aptal insan inanmak istediği şeye sorgusuz inanan insan diyor. Bazı fikirleri bana çok uzak geldi. Çocukluğunda" Rumeli li Atatürk'e demokrasiyi getirip, cahil insanları yönetime kattığı için çok kızardim. Osmanliyi ise severdim . Çünkü Osmanlı İstanbulla, anadoluyu ayiriyordu " diyor. sonraki zamanda Atatürk ile düşünceleri değişmiş, fakat Türk halkına hep cahil sıfatı koyuyor. Atesit olduğunu belirterek, ahlakı davranışları yobazlık olarak görüyor . Cocuklugundan beri porno izlemeyi sevdiğini, Sibel kekilliye hayran olduğunu belirtiyor . Tabi özel yaşamı bizi ilgilendirmez fakat bir akademisyenin kitabında belirtmesini yadırgadım. Türk halkını asalayip,  İsrail ve Avrupa ta övgüler yağdırmis . Filistin zulmü tek satırda dahi yok. Türk halkını cahillikle suçlayan aydınlar, neden cahil olduğunu araştırmadikca, çözüm gelmez. Çözümü bu topraklarda aramaları dileğiyle..
Aptalı TanımakCelâl Şengör · İnkılap Yayınevi · 20182,206 okunma