Fadime Zengin bir yorumu yanıtladı.
192 syf.
Puan vermedi
sevgi mektupları
“Yumulmaya uğraşma ey gül, gonca olamazsın artık.” Şu an incelemesini okuduğunuz bu kitap, benim için öylesine bir kitap değil.. Kitabımın beni bulduğu gün, bambaşka bir öneme sahip benim için.. Beni az çok tanıyanlar, Yavuz Bülent Bâkiler’e olan hayranlığımı ve şiirlerine olan tutkumu bilir, her mısrada kendimden bir parça buluşuma şahittir.
Arif Nihat Asya’nın Sevgi Mektupları
Arif Nihat Asya’nın Sevgi MektuplarıArif Nihat Asya · Babıali Kültür Yayıncılığı · 2001194 okunma
351 görüntüleme
Ruhu revan okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
"Kaç defa çıkıp gittim buralardan yeminle Ama her defasında geri döndüm seninle." Fikrimce , şairimiz asıl kaçışın sevgiliden değil de insanın kendisinden , alışık olmadığı bu hâlinden, kaçmak olduğunu fakat bu çabalayışın her seferinde yenilgiyle sonuçlanışını üstüne üstlük sevgiliye duyulan aşkın daha da körüklenip içinden çıkılamaz bir hâle gelmesini bu dizelerle bize beyan etmiştir. Ve yine aynı onulmaz yaraya bir başka dizeleriyle şöyle vurgu yapmıştır. "kaçtım memleket memleket kurtulamadım, peşime düştü gözleri." Vesselam..
Fadime Zengin okurunun profil resmi
Canım şairimiz bu konuya hitaben bir diğer şiirinde de “Anladım faydası yok uzak kalmanın artık Seni kader çizgisiyle alnıma yazan Hak’tır” diyerek aslında ne kadar kaçarsak kaçalım kaderimizden bir milim uzaklaşamayacağımızı da belirtmiştir. Onulmaz, sarılmaz yaramızın dermanı aslında ciğerimizi söküp atan o sevdaya sıkı sıkıya bağlanıp Rabbimize teslim olmaktır.. Şairimizle bir gün tüm bunları diz dize konuşabilmek duası ile..🥀