2024 120. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2024 00:00
Kayıp Mu kıtası ... Benim ilgimi çeken konulardan biridir. Özellikle Atatürk'ün bu konuda yaptığı araştırmalar ve Türklerin kökeninin ortaya dayandığı ile ilgili okuduklarım bu konuyu daha çok merak etmemi sağlamıştır. Bilinmezlik ve bilinmeyen her daim insanların merakını uyandırır , değil mi ? James Churcward , #birincidünyasavaşı ve sonrasında Hindistan'da görevli bir Amerikalı subay ve araştırmacı. Tahsin Mayatepek bizzat #atatürk tarafından atanan bir araştırmacı, James Churcward 'ın kitaplarını Türkçe'ye çevirmiştir. Bu iki insanın torunlarının yolları #hindistan da bir #mabet te kesişir. Dedelerinin izinden giderek #kayıpkıtamu yu araştırmaya başlarlar . Torun Chris Churcward #arkeoloji profesörüdür. Diğer torun Mustafa Kemal Mayatepek ise tarih ve arkeoloji meraklısıdır ve bilimsel araştırmalara destek sağlar. Kağıtlara göre İstanbul Üniversitesi'nin gerçekte ise Mustafa Kemal'in olan gemi Semud ile araştırma için yola düşerler. Yola çıkmalarının üzerinden otuz iki gün geçmiş ve bir şey bulamamışlardır. Mustafa Kemal artık araştırmayı sonlandırmak istemektedir. Bunun nedeni aslında aldığı tehditlerdir ve bunu kimseye söyleyemez. Arkadaşı ile araştırmayı sonlandırmak üzere tartıştıları gece Chris'in başına gelenler #bilimkurgu ,#fantastik bir filmi aratmaz. Chris ile birlikte, gökyüzünden inen bir ışıkla #mukıtası na doğru bir yolculuğa var mısınız? Bu yolculukta geçmişi, geleceği, tarihi sırları, dini, dini efsaneleri, batan kıtayı, batan kıtadaki insanlara ne olduğunu öğrenmek ister misiniz? Bazen açıklamalar düşündüğünüzden daha basittir. Sadece sizi sonuca götürecek bir ipucuna ya da sorularınızı cevaplayacak birine ihtiyacınız vardır. Kitabı okurken belli kalıplara bağlı kalmayın. Bırakın kitap sizi yönlendirsin Geçmiş ile efsanelerin, bilim kurgu ile #ütopya nın birbiri ile dans ettiği bu kitabı benim kadar çok seveceğinize inanıyorum. Unutmayın insan olan her yerde - ister gelişmiş olsun ister olmasın- mutlaka yoldan sapanlar olacaktır.
Elohim'in ÇocuklarıOrhan Bahtiyar · İnkılap Kitabevi · 202419 okunma