2024 22. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2024 20:01
Uysal Kız Fyodor Dostoyevski Uysal Kız | Fyodor Dostoyevski Merhaba sevgili kitap dostlarım. Bugün sizlere #dostoyevski kaleminden #uysalkız adlı eserin kitap yorumuyla geldim. Dostoyevski kalemini seven biri olarak ben çok beğendim. Bir çırpıda bitirilecek bir kitap. Yazar karakterin iç dünyasını, psikolojisini o kadar iyi yansıtıyor ki yazarla konuşuyor gibi hissediyorsunuz. Ana karekterimizin dilinden okuyorsunuz kitabı. Kendi kendine konuşan ve yer yer okurla konuşup okura soru soran bir ana karakterimiz var. Kitabımızın baş kahramanı bir tefeci ve kırılgan görünüşünden beklenmeyecek asi davranışlarını sonradan keşfedeceğimiz, ama ona hak vereceğimiz, Uysal Kız. İki karakterin de ortak noktası olan gurur ve suskunluk dışında, aralarındaki yaş farkı da dahil, benzer hiçbir yanları yoktur. Fakat yine de evlenirler. Kahramanımız adeta susarak eşinden kendisini ve yaşadığı acıları çözümlemesini ve ondan af dilemesini bekler. Eşinin haberi bile olmadığı acılar için ondan özür dilemesini bekler. Bir tarafta ise kocasından ilgi bekleyen, ailesini kaybetmiş, yalnız ve günden güne çöken bir genç kız var. Bir gün kahramanımız gerçekleri fark eder ve karısına tapmaya başlar. Adeta aşktan başı döner ve karısının ayaklarına kapanıp af diler. Ama bu geç kalmış bir aftır… İnsan ruhunu her kitabında oldukça iyi bir şekilde anlatan Dostoyevski bu eserinde de yine bizleri şaşırtmıyor. Ana karakterin pişmanlığı sonrası olaylar düzelecek diye beklerken sizleri oldukça şaşırtacak bir sonla karşılaşacaksınız. Okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın
Uysal KızFyodor Dostoyevski · Can Yayınları · 202310,8bin okunma