Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 01 Haziran 2024 19:06 İlk okumaya başladığımda bu konu bana bir yerden tanıdık geliyor dedim ben de (Lucifer tabiki) Bu yazardan okuduğum ilk kitaptı ve hem konuyu işleyişinde hem de gerçekçi bir tavır takınması çok hoşuma gitti.Kitaba gelecek olursak da insanlığı şeytan metaforu ile anlatlamasını çok sevdim.Cehennemde canı sıkılan şeytan bir gün yeryüzüne iner ve Amerikalı milyarder Henry Wandergood’u cani bir şekilde öldürerek onun içine girer amacı insanları daha yakından tanımak istemesi,onlarla oyunlar oyması,kötülüğe sürüklemesi ama işler hiç de onun düşündüğü gibi olmadı.Tabiki herkesin karşılaştığı gibi insanların gerçek yüzüyle,gaddarlığıyla o da tanışır.”İnsan,şeytana pabucunu ters ters giydirir.” sözünü birebir yaşatıyor kitap.Böyle olunca planladığı kukla tiyatrosu metaforu da elinde patlar.İlerleyen zamanlarda ise adapte olur her şeye ve hiç beklemediği bir şey olur.Aşık olur;) birine bu onu daha çok gafil avlar.Kitapta beğenmediğim tek şey yazarın şeytanın zekasını baya küçümsemesiydi.Daha çetin bir savaş beklerdim.İnsanı yormayan farklı bir bakış açısı getiren insanlığa yapılan her bir eleştiriyi duyduğumda gerçekten öyle dedirten bir kitap.Okunulabilir iyi bir klasik.