Merhaba bugün sizlere @selamicinarci nın kaleminden çıkan #sınırınsıfırnoktasında adlı kitap ile geldim Yazarın #tinselkopuş ve #zirvelerinötesinde adlı kitaplar ile tanıdım. Farklı bir bakış açısı ve dilinin akıcı olmasından dolayı diğer kitaplarını da okumaya karar verdim
Gelelim #sınırınsıfırnoktasında kitabımızın kahramanı Burcu öğretmen ile sizleri tanıştırmaya
Burcu öğretmen üniversiteyi bitirdikten sonra ilk ataması Van’a çıkmış. Ailesinden ve sevgilisinden ayrı kalmak onu biraz üzmüş. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için üniversiteyi bile bırakmayı düşünmüş ama sevgilisi Erk’in maddi ve manevi desteğiyle okulunu bitirmiş. Doğu’nun sınır köyünde görev yapan Burcu öğretmen maalesef köylülerden ve muhtardan istediği desteği görememiş. Derme çatma bir lojman ve okulu kendi çabasıyla yola sokmaya çalışmış. Kütüphaneci Adem bey ile tanışınca hayatı baya kolaylaşmış. Lojmanın tamirine yardımcı olmuş. Kitapta yazarımız Burcu öğretmenin doğuda çektiği sıkıntıları öyle güzel betimlemiş ki keşke Burcu öğretmene destek olsam diye düşündüm. Lojmandaki soba ışığında güzel bir kahve içsek diye düşündüm
Burcu öğretmeni sizlere daha da anlatmak isterim ama kitabı okuyup onun tecrübelerinin faydalanmanızı daha çok isterim