2024 39. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2024 00:36
Kitabın içindeki konular sırasıyla şöyle: • Psikolojik Dayanıklılık Nedir? • İyimserlik: Daha Aydınlık Bir Geleceğe İnanmak • Korkularla Yüzleşme: Uyumlayıcı Bir Tepki • Vicdan, Ahlak ve Diğerkamlık: Doğru Olanı Yapmak • Din ve Maneviyat: İnanca Yaslanmak • Sosyal Destek: Kodu Öğrenmek • Rol Modeller: Yol Haritaları Oluşturmak • Antrenman: Fiziksel Zindelik ve Sağlamlık • Beyin Zindeliği: Zihni ve Kalbi Zorlayın • Bilişsel ve Duygusal Esneklik • Anlam, Amaç ve Büyüme • Dayanıklılık Pratiği sevdiğim bölümler ise şunlar oldu, iyimserlik, din ve maneviyat, antrenman, anlam amaç ve büyüme. Kitabın içerisinde genetik, psikolojik, biyolojik, sosyal gibi alanlardan analizler bulunuyor. Sarsıntılar karşısında sağlam durmanın duygusal, zihinsel ve fiziksel dayanıklılığı arttırmanın yollarından bahsediyor. Verilen örnekler çoğunlukla amerikan askerlerinin propagandasını yapmak amacı ile kullanılmış. Kitabın içindeki hikayeleri sevmedim, özellikle bilimsel dayanaklı kısımlar ilgimi çekti.
Psikolojik DayanıklılıkSteven M. Southwick · İletişim Yayınları · 2023139 okunma