Rûken
Bana hediye ettiğin kitap, senin narin ellerinden aldığım en değerli hediye oldu. Her bir sayfasında, her bir dizesinde senin sevgini, sıcaklığını ve inceliğini hissettim. Dudaklarımı kanatırcasına okudum her sözü, çünkü her bir kelime bana seni hatırlattı.
Bir gök gürlese, bir sağanak patlasa ve bu kirli sessizlik sona erse, yine de seninle olan bu huzuru bulamazdım. Seninle sokaklar daha sakin, gökyüzü daha dingin görünüyor. Gidenlerin ardında bıraktığı özlemi senin gülüşünle dindirdim. Her adımda, her durakta seninle olmanın huzurunu yaşadım.
Kitabın her sayfasında, seninle olan anılarımızı, beraber geçirdiğimiz güzel günleri buldum. Seninle yürüdüğüm sokaklar, otobüs durakları, her bir köşe başı, her bir fincan kahvede yeniden canlandı.
Sarmaşıkların fısıldaşması gibi, gürültüsüz sözcüklerle sevinçler bulduk. Birlikte hüzünlere yeni sevinçler ekledik. Seninle, her şey daha anlamlı, daha güzel. Anısı biz olalım bu sokakların, yağmur hiç durmadan yağsın ve biz hep birlikte olalım.
Bana bu değerli kitabı hediye ettiğin için, şiirlerle dolu dünyama bir ışık kattığın için sonsuz teşekkürler. Seninle her şey daha güzel, daha anlamlı.