2024 42. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2024 10:52
Selamlarr! Okuması biraz uzun sürse de sonunda bitirebildim ve umarım düşüncelerimi doğru ifade edebilirim Sayfa sayısı: 552 Temalar: #birincidünyasavaşı #casusluk #kadın Kekeme garson bir kız, tüm masumluğuyla Almanlara hizmet ediyor. Sakar oluyor bazen, eli ayağı tutmuyor. “Ne salak, budala şey!” diyorlar. Almanca anlamadığının güveniyle dalga geçiyorlar yüzüne bakarak. Ama o, Eve Gardiner, geniş bir istihbaratı olan Alice Teşkilatı’nın yeni çiçeği. 17 yaşındaki Charlie St. Clair varlıklı bir ailenin kızı, matematik bölümünde okuyor ama Küçük Sorunum diye adlandırdığı bir bebeğe hamile. Hayatta onu mutlu eden tek kişiyi, kuzeni Rose’u bulmak için kaçıyor. O dönemde reşit olmayan ve hamile bir kızı anında kınasalar da Charlie önüne Eve Gardiner gelene kadar savaşıyor. Eve ile Rose’un bağlantısı ise; zamanında Eve’in ofiste düzenlediği tek resmi evraktan ibaret. Eve yaşlı, huysuz ve aksi bir kadın. Şoförü Finn ise Charlie’ye destek olarak Eve’i yardıma ikna ediyor. Üçü hem Rose’u arar hem de Eve’in savaştaki casusluğuna ışık tutar. Eve savaş zamanında Fransa’ya giderek Alice Teşkilatı adına eğitilir ve Almanlara karşı casusluk yapar. Çektiği acılar ve tecrübeleri, Charlie’ye yol gösterir. Geçmişten gelen düşmanların peşine düşerler Tarihi kurgu ya da savaş dönemi kitaplarını sevmem bunu bilmeyerek almıştım ve okudukça kitaba bağlandım. Kitap savaş kadar o zamanki kadınların bağımsızlık, özgürlük için çabasına ve o şartlardaki mücadelelerine de odaklanmış. Kitabın sonundaki not kısmında karakterlerin aslında gerçek kişiler ve gerçek kişilerden ilhamlanan insanlar olduğunu görüyoruz. Alice Dubois karakteri aslında gerçekte Louise Marie Jeanne Henriette de Bettignies adında bir kadın. O dönemde kadınların böyle başarılı işler yapmalarına hayran kaldım Ek olarak kitabın edebi yönünü de çok sevdim, Kötülük Çiçekleri’nden alıntılar müthişti. Charlie’nin kekemeliğini kazanca dönüştürüp zayıflığını silah haline getirmesi de etkileyici olmuş. Önerimdir
Alice TeşkilatıKate Quinn · Epsilon Yayınevi · 063 okunma