GÖKÇEN -2- GERİDE KALANLAR (Not: 1. Kitabı okumadan lütfen bu incelemeyi okumayın.)
"Gözlerini kapatıp derin bir nefes verdi. Bunları düşünmenin anlamı yoktu. Bunca yıllık askerlik hayatı, başına vura vura iki şey öğretmişti: Ölenle ölünmez, yaşanacak olan durdurulamaz."
Birinci kitabın sonunda Murathan, çocukluğundan beri içinde taşıdığı aşkını Gökçen'e itiraf eder. Fakat Gökçen Murathan'ı ve onun aşkını ne kadar çok istese de reddeder. Bunun sebebi eğer Gökçen Murathan'a olan aşkını kabul ederse geçmişin tekerrür edecek olmasından korkmasıdır. Fakat Murathan'sız kalmayı başarabilecek midir?
İlk kitap bittiğinde ikinci kitaba olan merakım kat ve kat artmıştı. Bu yüzden dayanamadım ve ilk kitap biter bitmez ikinci kitabı okumaya başladım. Kitap her sayfasında beni daha çok içine çekti. Gökçen ve Murathan arasındaki çekim, Barbaros ve Bilge'nin amelde mezhebi, Süleyman ve dağ çiçeği... Hepsinin yaşadıklarını ayrı ayrı okumak çok eğlenceliydi. Fakat eğlencelerin yanında bu kitap beni oldukça hüzünlendirdi. Kitabı okurken tam mutlu oluyorum, sonra bir bakmışım ağlıyorum. Hem eğlenmek hem ağlamak için güzel bir seri.
İlk kitaptaki yorumumda askeri olayların olmadığını söylemiştim. Fakat bu kitapta az da olsa askeri olaylar mevcuttu Bu beni mutlu etti. Ayrıca bu kitapta büyümüş bir Gökçen okumak da güzeldi. Murathan'dan söz etmeye bile gerek yok. Olağanüstü bir karakter Murathan Karakurt. Şu ana kadar okuduğum en iyi erkek karakter diyebilirim
Kitapta sevdiğim karakterlerden biri de Duru'ydu. Kadın haklarını savunması çok hoşuma gitti. Hele Zülfikar'a yaptığı şey olağanüstüydü! Göreceğiz bakalım bu nefret ne zamana kadar sürecek?
Kitaba 10 üzerinden mavi kelebeklerle süslü 10 puan veriyorum.
Yaş sınırı kitabın basım yılı vb. detayların bulunduğu sayfada 16 yaş ve üzeri olarak belirtilmiş. Bence de kitap 16 yaş ve üzeri için uygun.
Loresima "Bülbül Kapanı" ve "Gökçen"in devamını merakla bekliyorum. Kalemine sağlık canım yazarım.
Sizlere de bol okumalı günler diliyorum.