2024 65. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2024 20:23
Selammm Canımlar Buz ve Bal serisinin ilk kitabıyla geldim karşınıza. Az çok bookstagram yorumlarından kitabın konusuna hakimdim. ( Açıkçası yorumlar benim merakımı arttırdığı için okudum da diyebilirim.) Ay iyi ki okumuşum ya, keşke filmi olsa da izlesek dediğim cinsten bir fantastik kitaptı benim için. Zaten o kadar kısa ve sürükleyici ki ne ara bitti anlamıyorsunuz. Gel gelelim konumuza; Ava, 26. yaş gününde işten izin alıp erkek arkadaşıyla kutlama yapmak için eve gider. Tatatatammm kızımız o çok güvendiği erkek arkadaşını başka biriyle yatakta basar. Ve tabi ki Ava tüm hayatını o kerize bağladığı için bir takım çöküşler yaşar. Bir bar da kör kütük sarhoş olana kadar içerken televizyonda peri kralı Torin' in evleneceği haberleri boy gösterir. Ava kraldan zerre hoslanmasa da kralın ayakları Ava' nin orda olduğunu hissetmiş gibi bar' a doğru çekilir. Neden mi? Çünkü kızımız yıllar önce insan dünyasına terk edilmiş bir peridir. Ama peri ülkesine girmesi bile yasaktır tabi ki kendisi de bunun sebebini bilmemektedir. (Kitabı okuyunca nedenini öğreniyoruz merak etmeyin ) Kral' ın bir kraliçeye ihtiyacı vardır ve o kraliçelik için Ava ile anlaşma sağlar. Ava diğer klanlarin prensesleri ile turnuva da yarışacaktır. Kralın, Ava' yi seçme nedeni ise aşık olmayacağı biri olduğu içindir. Çünkü kral aşık olursa, aşık olduğu kadının ölümü demektir. Peki neden kral severse ölüm getirir sizce? İşte bu sorunun cevabı kitapta sizleri bekliyor. Kurgu o kadar güzeldi ki sanki film izliyor gibi gözünüzde canlanacağına yemin edebilirim. Yaratılan evren, güç ve asalet savaşları, tüm karşı koyuşlara rağmen kişiler arasında ki çekimler ve rekabet üst düzeydeydi. Çok severek okudum. İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim
BuzC.N. Crawford · Nemesis Yayınları · 2024138 okunma