·272 syf.····Okunma: 21 Temmuz 2024 13:21 Kitabın ana karakteri Gordon, gerçekten çok yorucu bir insan. Kitabın incelemelerini okurken çoğu kişinin sıkılarak okuduğunu gördüm. O kadar haklılarmış ki…
Gordon, paraya ve kapitalizme karşı olan bir karakter. Bununla savaşma yöntemi ise iğrenç şartlarda yaşamak. İyi bir şair olacağını düşünüp arada şiir de yazıyor ama bu konuda da pek başarılı olduğu söylenemez.
Bir de sevgilisi var, Rosemary. En az Gordon kadar aptal kendisi. Yahu bıraksana işte şu vasat herifi. Hem paradan nefret ediyor hem de 2 lafından 3ü (birini de içinden geçiriyor) PARA. Kitabı okumaya başlayınca zaten sadece 3 kelimenin bu kitabı özetlediğini göreceksiniz:
1-PARA
2-BİRA
3-ASPİDİSTRA
Bu arada aspidistra bir bitki. Kitapta sefaleti temsil ediyor. Zaten Gordon nerede iğrenç bir yaşam alanı var gidip orada yaşıyor ve oralarda da mutlaka bir aspidistra ile karşılaşıyoruz.
Gordon’ın arkadaşı Ravelston ise daima Gordon’ı destekliyor ama içten içe de acıyor. Aslında Gordon başarılı olacak biriyken -metin yazarlığı konusunda başarılı- kendi hiçbir faydası olmayacak bir yöntemi, SEFALETİ seçiyor. Ravelston nispeten zengin birisi. Gordon da arkadaşlığını mümkün olduğunca sınırlı tutuyor kendisiyle. Ay vallahi bunaldım. Ben olsam şöyle biriyle arkadaşlık etmem. Sürekli sızlayan, param yok diye ağlayan ama paraya da karşı olan biri Gordon. Keşke bıraksalarmış da bi köşede ölseymiş.
Velhasıl, stresli yaşam içerisinde bir de Gordon gibi beyinsiz birinin hikayesini okuyup hiçbir şey elde etmek istemezseniz -sinir katsayınızın artması haricinde- sizlere keyifli okumalar dilerim.