Harputlu İshak Efendi / Cevab Veremedi.
( Diya-ül- Kulüb)
Hakikat Kitabevinin, dinimiz İslamiyeti daha çok insana ulaştırabilmek amacıyla yayınlamış olduğu, yedinci kitaptır. Özellikle Protestan papazlarının, İslamiyet'e karşı yazmış olduğu haksız yazılara ve attıkları iftiralara karşı Harputlu İshak Efendi'nin 1876 yılında, İstanbul'da yayınlamış olduğu kitapla başlamaktadır.
Hristiyan dünyasınca kabul edilen, dört İncil kitabı incelenmekte, birbirine benzeyen veya ihtilaflı olduğu konular açıklanarak, Kur'an-ı Kerim ile bugünkü İnciller arasında bir değerlendirme yapılmaktadır. Hristiyanlıktaki Teslis ( Üç tanrı) inancı incelenerek, hem Kur'an-ı Kerim, hem Hz. İsa'nın sözleri hem de mantık ölçüsünde tutarsızlığı, batıllığı ortaya konulmaktadır. Yahudilik üzerine de değerlendirmeler yapılarak, Tevrat ve Talmut hakkında bilgiler verilmektedir. Her kitapta olduğu gibi, Muhammed Masum Faruki hazretlerinin mektupları, şiirler, özlü sözlerle eser zenginleştirilmiştir.
Hristiyanların yalnızca Müslümanlara değil, Yahudileri de zulmetmeleri de, tarihi bir bilgi olarak verilmektedir.
#Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.