Gezegen Arayışı
2024 21. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2024 18:21
İnsanlar neden diğer gezegenleri merak edip araştırır? Daha iyi bir hayat için mi? Peki diğer gezegendeki hayatlarlar dünyadakinden daha kötüyse. Kedi gezegeni kitabını tuğçe özdemir ile elimize aldığımızda hiç bu kadarını tahmin bile etmeden kitaba başladık. Bizim için önemli olan kedilerin olduğu bir gezegen olmasıydı. Sonuçta içerisinde kedi olan bir kitaptı. Macerayı iliklerinize kadar hissedip, siyasi, ekonomik ve yaşam sıkıntılarını bu maceranın içerisine kolaylıkla koyduğundan, ben ne okuyorum hissine kapılmak inanılmazdı. Yazar dönemin Çin Devleti eleştirisini yapar aslında. Yaşanılan zorlukları kurgu olarak karşımıza çıkarır. Ütopik bir kitap beklerken kendinizi distopik bir evrende bulursunuz. Kitabın içeriğine değinmek gerekirse, dünyadan kaçıp marsa giden arkadaşımız (ben okurken arkadaşım olarak hissettim) kendini düzeni bozulmuş, çılgınca bir dünyanın içerisinde bulur. Önce bir halkın nasıl uyuşturulup, bir maddeye bağımlı hale geldiği görülür. Buna bağlı olarak üretimin olmaması, ekonomik sorunlar, eğitimsizlik, cahilliğin korkunç seviyelere çıkması nedeniyle bir devletin çöküşünü izler. Tanıdık bildik konular gözümüze bol bol çarpar. Kitabı bitirdiğinizde derin bir nefes alarak düşünmek gerekir, biz neresindeyiz bu sorunların diye. Biliyorum kitabı bitiren herkesin içinde bir korku kalacak. Ve ben gezegen aramak yerine yaşadığımız yere sahip çıkmamız kanaatindeyim.
Kedi GezegeniLao She · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20221,179 okunma