Okudum
2024 5. kitabı
Ayazın Çiçeği #okudumbitti Kitabın konusuna biraz değinecek olursam; Dağhan ve Bahar, iki aşık. Onların hayatını konu alıyor ve çok geniş bir aile ile Sivas ağız yapısı var karakterlerin. Favorilerim Behlül, Efe ve Dağhan'ın annesi Huriş. Huriş karakteri babaanne olma sevgisiyle yanıp tutuşan bir kadın. Yani kitabın içinde kendinizi kaybedip bir sivaslı sanabilirsiniz. Kitap gerçekten çok eğlenceliydi ve başta aşıkların kavuşması hoşuma gitti ama... Aması var tabi! Kitabı okurken diyordum ben bir yandan, Şehri abla yazarken kesin bir yerde bombayı atacak üstümüze diye ve yaptıda. Herşey güzel giderken bir anda karakterlerden birini üzerimize saldı ve bu bombanın patlaması beklediğim birşeydi ama son bölümlerde beklemiyordum, tabi o süpriz oldu. Bana göre sona doğru olaylar çok hızlı geçti ve bir ara kaybolur gibi oldum ama o tempoyu sonra yeniden yakaladım. Yinede sonu beni tatmin etmedi bunu söyleyeyim. Şöyle etmedi, eksik kaldım resmen. Çünkü, ben arada hurişin babaannelik yaptığı sahnelerin olmasını ve baharın ilk çocuğunun sevincini yaşamasını okumayı dört gözle, hatta iple çekiyordum ama bir anda yıl atlamasından dolayı bir üzülmedim değil. Lakin daha sonra Şehri abladan aldığım bilgiyle havalara uçtum. Size spoi vermeyeceğim daha fazla. Diyeceğim o ki; İkinci kitap Ayazın Çiçeği Emanet olacak ve herşey orada yerli yerine oturacak. İkincisinide heyecanla bekliyorum.
Ayazın ÇiçeğiŞehri Türkoğlu · Beyaz Fil Yayınları · 202154 okunma