2024 53. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2024 10:42
"Toplumun çürük parçaları... Küflenmiş beyinlere sahip, değersiz düşünceler taşıyan kişiler. Gerekli şartlar sağlandığında suç işlemekten kaçınmayacak, toplumun huzurunu bozacak kimseler.Toplumun içinden çıkan, toplumun bir parçası olan, ancak toplumun unutmak istediği kirli parçaları.. İş arama sürecinde gazetelerdeki haberleri okurken tam olarak böyle düşünüyordu Ataman. Sosyolog kimliği bir yere koyamıyordu onları, hele ki defalarca iş başvurusu yapıp reddedildikten sonraki ruh haliyle.. Son iş görüşmesine de olmayacak düşüncesiyle giderken şansı bu sefer ondan yanadır ve onun için kara günler geçmiştir. Ama herkes başta böyle düşünür ya işim olsun da amaaan her şey yoluna girecek diye.. Ataman da zamanla bu durumun aslında göründüğü gibi olmadığını anlar. İşsiz kalma düşüncesi ile duygularını, düşüncelerini bile ifade edemez hâle gelir. Bir gün uğradığı mobbing ise bardağı taşırır, ve öfkesini kusar patronuna. Bunun üzerine bir haftalık izin verilir kendini toparlaması için. Ancak işbaşı yaptığında patronunun ortadan kaybolduğunu öğrenir. Ataman için yapacak bir şey kalmadığından evine döner, patronundan haber alabilmek umuduyla.Ancak izinde öfkesini dindirmek için kullandığı maddeler hafızasında boşluklara sebep olmuştur ve ipuçlarını takip ettiğinde ruh sağlığı da giderek bozulacaktır.. Tam olarak topluma ayna tutan bir kitaptı. Yozlaşmış kişilikler,kalıplaşmış düşüncelere sığmaya çalışırken hayatları yerler bir olan insanlar.. Ne kadar farkında olsa da bilse de insan, başına geldiğinde kitaptan öğrendiği gibi olmuyor maalesef hayatta. İlk sayfalarda biraz durağan şekilde ilerliyor ama bunun iş arama sürecinde hissedilen duygusal travmayı çok iyi yansıttığını düşünüyorum. Sonrasında bir açılıyor,olaylar olaylar. Severek okudum. Tavsiyemdir Kitapların gününüzü aydınlattığı güzel bir gün dilerim Sermed Sermed Derici
SosyoçürükSermed Derici · Luna Yayınları · 202444 okunma