2024 12. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2024 06:29
selammm, aslında günaydin demek daha doğru olur çünkü kitap o kadar sürükleyiciydi ki tek solukta bitirdim. Gece bir buçukta bi başladım sonrasında bırakamadım resmen saat şuan 06.32. Uzun zamandır sabahlamamıştım gerçekten iyi geldi. Puanım 6,5/10. Spoiler içerebilir. Kitap hakkında söylemek istediklerim; 1. acayip sürükleyiciydi, elimden bırakamadım resmen, bir sonraki sayfada n'olacak diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım. Reading Slumptan çıkmak için gayet uygun bi kitap. 2. Konusunu beğendim ama o kadar da wow olmadım açıkçası, daha da iyi olabilirdi diye düşünüyorum(kızımızın annesi uyuşturucudan ölüyor kızımızda hayatında bi kaç kez gördüğü, nerdeyse tanımadığını babasının yanına taşınıyor gibi bişey oluyor). 3. Karakterler çok basitti, sığdı. Karakterlerin daha derininine inebilirdik diye düşünüyorum. Beyah tamam bi şey yaşadı ama bu konu hakkında yeterince derinlemesine bilgimiz yok, travması daha iyi yansıtılabilirdi. Yazar daha derinlemesine hissetirebilirdi karakterin acısını. Ayrıca annesi hemen öldükten sonra anında toparlanması da çok mantıklı değil bence. Ve insanlara hemen güvenebilmesi, örneğin daha iki gün önce tanıştığı biriyle beraber denizde açılması da mantıksız yaşadıklarına bakarsak. Beyah'tan bağımsız Samson da daha iyi yansıtabilirdi, sonuçta onunda yaşadıkları kolay şeyler değil. Genel olarak duygular,travmalar çok basit, yüzeysel kalmıştı ya. Ve yan karakterlerimiz hakkında hiç bir şey öğrenemedik, kitap sadece ikisine odaklıydı. Mesela ben Sara ve Marcos hakkında daha fazla şey öğrenmek isterdim. Ona keza kızımızın babası ve üvey annesi hakkında da. neyse daha fazla uzatmak istemiyorum bi sonraki maddeye geçiyorum. 4. Aşkları iyiydi ya. Harbi iyiydi yani. (kitap +18 buarada bilmeyenler için) Hergün gün doğumunu izlemeleri; sahilde, denizde sohbetleri iyiydi yani. 5. -SPOİLER- Samson un gerçek evi olmaması beni gerçekten ters köşeye getirdi, bide beraber oldukları gecenin sabahında polisler tarafından tutuklanması da öyle. Rake in denizde boğulması ve onun cesedini bulmaları ardından, Samsonun onu babasının evi gibi hissetiği yere, okyanusa, bırakması üzücüydü ya cidden babası için üzüldüm diyebilirim. Ama bunun için daha fazla üzülebilecekken, yazarın duyguları fazla yüzeysel bırakması sebebiyle gerçekleşemedi maleesef, Samson için daha fazla üzülebilirdim, daha fazla bağ kurabilirdim. 6. Beyahın hayatına devam etmesine sevindim. Sonuçta zamanında yanlış yapmış birine sonsuza dek bağlı kalmaması, onun hapiste olduğu süre boyunca hiç birşey yapmaması yakışmazdı ya iyi ki de hayatına devam etti. ve onun sayesinde hukuk alanındaki tutkusunu keşfetmesi de güzel. (şuan çok zor şartlarda yazıyorum off) 7. Kızımız sondan birkaç bölüm öncesinde Samson için arkadaşım derken son bölümde Samson beyahın dudaklarına yapışınca sevgili kesildiler mübarek. Hayır bu ne acele ve Beyah sen kendin diyodun arkadaşım diye . Birden tekrardan sevgili kesilmeleri hoşuma gitmedi, daha yavaştan alınabilirdi. Yinede hikayemizin mutlu sonla bitmesine sevindim. Buraya kadar geldiyseniz teşekkürler, yazım hataları vb olmuş olabilirama şuan telefon okadar kasıyo ki anlatamam. Neyse beni gidip biraz uyiyim çünkü ikii saattir invelemeyi yazmaya uğraşıyorum. Yine teşekküt ediyorum ve uyumaya gidiyorum.
Her Kalp KırılırColleen Hoover · Ephesus Yayınları · 20213,971 okunma