2024 156. kitabı
Anna Kavan, tıpkı Anais Nin gibi,uzaksıl yaşam deneyimlerini yazılarıyla iç içe geçirme, yitik ve gölgeli dünyasının unsurlarını ve kabus dolu hayal gücünü harmanlama konusundaki eşsiz yeteneği nedeniyle kült bir yazar benim için. Henüz yeni tanışmış olmama rağmen sevgi ve nefret arasında gidip geliyorum, ayrıca doğrusal bir dili olmamasına rağmen kısa bölümlerden oluştuğu için hızlıca okunabiliyor. Histerik bir kalemi var. ''Buz'' da kolay bir okuma değil, tuhaf, güç bir anlatı var: zengin üslup, olay örgüsünün belirsizliği, rüya ve gerçeğin sürekli birbirine geçmesi. Okuyucunun kafası tamamen karışıyor, kahramanla birlikte olayların ana hatlarını tanımlayamıyor. Böyle söyleyince kulağa çok iyi bir hikaye gibi gelebilir... ki değil. İntihar sürüşü derler ya, öyle. Dikkatimi çekiyordu ve şimdi kontrol ettiğimde 2019 listelerimden biri olduğunu farkettim. İyi tanımlanmış olay örgüsü ve sınırları belirli karakterler isteyen geleneksel okuyucuyu kesinlikle rahatsız edecek bir kitap -kanser edecek bir kitap. Bu kitap sizi tuzağa düşüren ve gitmenize izin vermeyen bir kabus gibi, karabasan gibi. Soğuğu, rüyaların bulanıklığını hissediyorsunuz ve neyin gerçek, neyin hayal olduğunu, kimi okuduğunu bilmiyorsunuz. Kavan'ı tanımıyordum, bu da okuduğum ilk kitabı. Bir kez daha okur muyum, belirsiz.
BuzAnna Kavan · Everest Yayınları · 2014182 okunma