Merhabalar
Bugün sizlere #büşraakçaymaraşlı kaleminden #hoşgeldinbeşincimevsimim eseriyle geldim.
Yazar bu eserinde kendisinin de muzdarip olduğu MS hastalığını konu ediniyor.
Yirmi yedi yaşındaki kahramanımız psikolog Nazlı, MS hastalarına yardımcı olurken kendinisinin de bu hastalığı taşıdığını öğreniyor. En büyük destekçisi hayatına giren sevdiceği avukat Kemal, dostu Ece ve ailesi, hastanedeki doktor arkadaşları oluyor. Nazlı, okuduğu ikinci üniversite olan psikolojiyi çok seviyor, ilk üniversitesini birincilikle bitirdiğinde okuldaki en iyi arkadaşı Berk'in ona hazırladığı sürpriz parti ile hayatına neşe katacakken aldığı acı haberle hayatı alt üst oluyor, bu haberin üzerinden yıllar geçiyor zaman değişiyor acı hala taze kalıyor onun benliğinde. Bir de bu olayla ilgili yıllar sonra gelen itiraf onun hastalığını tetikliyor. Hayata tutunmaya çalışması, güçlü olması hoşuma gitti.
Eser ismi de rahatsızlığından geliyor çünkü MS liler hayatı normal yaşamıyor beşinci bir mevsimle devam ediyorlar. Hastalarımıza şifa diliyorum, sağlıkla huzurla dolu yaşam hepimizin olsun
~
"Aşk insanın en büyük ilacı, şifacısıydı böyle zamanlarda. Uzakta olsa bedenleri, kalpleri bir atıyordu. "
~
"Hem kişiler özüyle doğar, bilinçlenir düşünür karar verir ve özünü değiştiremez miydi? İsterse durum el verdiği müddetçe elbet. "
~
"Şu hayattaki her acı hafifler en nihayetinde. Acını unutabileceksin hiç yaşanmamış sayabileceksin diyemem sana. Olanı değiştiremeyiz ama acımızla yaşamanın bir yolunu buluruz. Senin şifan zaman olacak. Zaman geçtikçe acına uzaktan bakabileceksin. Ama bu sırada az önce dediğin gibi kendini suçlayan cümleleri söyleme kendine."
Aylin Karadamak
@perseusyayinlari