22 Önemli ismin Hayat Hikayesi
2024 52. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2024 12:24
Celâl ŞengörCelâl Şengör, Türk akademisyen, bilim insanı ve yer bilimcidir. Kendisini bana herbokolog diyorlar ama ben bilmediğim konuda asla konuşmam diyerek açıklamıştır. Asıl uzmanlık alanı jeolojidir. Yapısal
Bidünyakitapgrubu
Cehaletten Kurtulma SanatıCelâl Şengör · Masa Kitap · 2024780 okunma
6bin Gösterim
Bence çok nazik bir inceleme olmuş. Sabrına ve emeğine sağlık🙏🏻
😇🙏🏾
👏
Kitabi okudum, simdi de sizin incelemenizi okuyorum, şahane olmuş gerçekten, emeğinize sağlık 💕
Beğenmenize sevindim. Söyleşi yapmıstık Celal Bey ile bu kitap üzerine 😇
İncelemeniz için teşekkürler almayı düşünüyordum ama kararsızdım elinize sağlık
Teşekkür ederim.
Yanlış bilgiyi düzelteyim. Kıta falan kesfetmedi. Keşfedilmiş bir kıtanın adını yeniden kullandı. Şengör, 1901 yılında Suess tarafından tanıtılan "Kimmerisches Gebirge" "Kırım" veya "Kimmer Dağları" adını da yeniden kullandı. tr.m.wikipedia.org/wiki/Kimmeriya
Kullandığım cümlenin birebir aynısı Celal Şengör vikipedi ve mynet de birkaç tane de youtube sayfasında geçiyor.
1 yanıtı göster
Emre bey konudan bağımsız.bu platformda sizin üzerinize bu kadar güzel,tafsilatlatlı ve bu kadar ince dokunuşlarla inceleme yapan kişi tanımam,yani bu işte baya iyisiniz.yani samimiyetle söylüyorum k1 da yaptığınız incelemeleri derleyip bir kitap haline getirseniz ilk okuyucunuz ben olurum o kadar güzel yazıyorsunuz yani :)
Önceki 2 yanıtı göster
Betül GülerBetül Güler teşekkür ederim Betül. Edebiyat deryasına bir damla bırakabildiysek ne mutlu bana.