Ah Jude…
2024 8. kitabı
Ne okudum ben, ben ne okudum, ayni soruyu evirip çevirip kendime farklı şekillerde sordum. Onlarca yıla yayılan müthiş bir dostluk, arkadaşlık, aşk ilişkisi sosyolojik ve psikolojik açıdan ele alınmış. Üniversite çağında tanısan her biri ayri yetenekli 4 arkadaşın hayati yasama biçimleri, birlikte güçlüklere gogus germeleri... bu dörtlü içinden Jude' un çocukluk ve ilk gençlik yıllarında yaşadığı travmatik deneyimler sebebiyle arkadaşları ve çevresi tarafından çok sevilmesine rağmen kendini değersiz hissederek ruhsal acılarını, bedenine kendi açtığı fiziksel yaraların acıları ile bastırmaya calismasi söz konusu. Yaşadıkları yuzunden, hayatini inanilmaz bir basariyla doruk noktasina getirmis de olsa bugun bunca sevilmesinin imkansiz oldugunu düşünür, inanmaz, yıllarca herkesin birgun mutlaka onu bırakıp gideceğini düşünür. Kitapta tüm olaylar bu dört arkadaşın herbirinin içsel dünyasından ayri ayri anlatılıyor. Cok akici şekilde okunuyor, bırakamıyorsunuz. Jude'a ve diğerlerine neler oldu bilmek istiyorsunuz. Etkileyen bir kitap.
Değersiz Bir HayatHanya Yanagihara · Doğan Kitap · 20245,6bin okunma