2024 29. kitabı
İlk incelememin bu kitaba kısmet olması bence isabetli oldu. Çünkü nefretimi karakter sınırı olmadan dibine kadar kusma ihtiyacı hissediyorum. Gossip girl çakması diyebileceğimiz bir olay örgüsü var. Ne hissettiğini ve istediğini bilmeyen üç tane MALIN hikayesine (en çok onların adı geçiyor diye üç dedim, yoksa kitabın evreninde IQ seviyesi 3'ten fazla olan zorlasak bir karakter ancak çıkar) tanıklık ediyoruz. Kitapta sempati duyulası tek bir karakter bile yok. Kimseyle empati yapmak da içinizden kesinlikle gelmiyor. Kitaba girmeyi bir türlü beceremedim, kitabın bana istediğim hiçbir şeyi vermeyeceğini anladığım için için son 300 sayfayı -kitap 400 sayfa- sırtımda buzdolabı taşıyormuşcasına bir zorlukla okudum. Yazar bütün bir kitap boyunca bize ne anlatmayı hedefledi bence kendi de bilmiyor. Normalde yarıda bırakacağım bir kitaptı ama başrol kızımızın hangi asalağı seçeceğini merak ettiğimden sonuna kadar dayandım, sonu beklediğimi vermedi diyemem bence yaşanan bomba tatmin ediciydi ama benim gibi çıtır çerez kitaplar arasında ayrım yapmayan biri için bile KOCA bir zaman kaybıydı. İkinci kitabı çıktığında ne olacak diye spoiler kovalarım ama çok büyük bir şey olmadığı sürece pdf'ini bulmaya zahmet edip okuyacağımı zannetmiyorum. Öneri değildir.
Magnolia ParksJessa Hastings · Lapis Yayınları · 202497 okunma