2024 179. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2024 12:51
İnci Gibi Dişler - Zadie Smith Zadie Smith 1975'te Kuzeybatı Londra'da doğdu ve halen o bölgede yaşı­yor. İnci Gibi Dişler, yarı-Jamaikalı yazarın ilk romanı, ayrıca lngiltere'de 2000 yılının en çok konuşulan romanı. Arcble Jones, İtalyan karısı Ophelia onu boşadığı için intihara kalkışır. Üstelik karısı onu otuz yıl sonra terketmistir. İntihardan vazgeçip yolu on dokuz yaşındaki Clara ile karşılaşır ve kısa sürede evlenirler. Birbirinden farklı 3 aile ekseninde göçmenlik sorunları din kavramı ve aşk gibi bir çok konu ele alınmış ancak en baskını göçmenlerin kimliğini kaybetme hatta eriyip yok olma korkuları. Bu duygular derinlikli verilmiş, genel anlamda sevdim kitabi ancak gereğinden fazla uzatildigini düşünüyorum. Daha derli toplu bir anlatım olabilirdi.İnci gibi dislerin, “kökler” oldugunu, kisilerin köklerinin devamliligindan bahsettigini anladik. İrienin de disci olmak istemesi aslinda bir simgeydi bu anlamda. - "Günümüzde en ufak bir şeyin bile müthiş bir önemi olduğuna inanılıyor ve 'önemi yok' demek küfür sayılı­yor. Hangi davranışlarımızın ve hangi ihmallerimizin ileride nasıl desem ki ? Nelere yol açacağını bilmenin olanağı yok."
İnci Gibi DişlerZadie Smith · Everest Yayınları · 2012497 okunma