2024 37. kitabı
Doğan Cüceloğlu'nun Savaşçı kitabı okunmaya değer kitaplar sıralamasında bence kendine üst seviyelerde yer bulması gerekir. Bu kitapta insanın bilincinin oluşması ve bireysel bütünlüğün oluşmasının önemi anlatılıyor. Bilinci oluşmayan ve toplumsal rolü ile oluşan toplumsal baskının bir hapishane olduğu savaşçının ancak bu hapishaneden çıkabileceği anlatılıyor. Eğer birey bu mücadelede başarılı olmazsa bu sefer her şey "mış" gibi olmaya başlar. Kitap başkalarını değil kendini değiştirmek ve dönüştürmek isteyenler için yazılmıştır. Kitabın diğer kitaplardan ayıran iki farklı özelliği dikkatimi çekti kitapta başka kitap tavsiyelerinin bulunması dolayısıyla siz kitabı bitirdiğinizde aslında okumanız gereken yeni kitaplar birikmiş oluyor belki de okuma serüveninin gelişmesini sağlayacak kitaplar, kitaptaki diğer bir özellik ise kitabın sonunda kullanılan kavramlarla ilgili açıklamaların bulunduğu bir kısım oluşturulmuş Bu da kavramları doğru öğrenmek veya aslında kitabı tekrar gözden geçirmek şeklinde olabilir. Kitapta Arif öğretmen diye biriden bahsediyor gerçek veya hayal Bu Arif öğretmenle teorik çalışmalar günlük olaylardan örnekler veriliyor. Özellikle kitapta sık sık çevre gözlemine dikkat çeken bölümler var. Ayrıca kitabın sonuna doğru teorik bilgilerin uygulama boyutu üzerinde duruluyor çok hoş bir kitap okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar.
SavaşçıDoğan Cüceloğlu · Sistem Yayıncılık · 200112,8bin okunma