Gönderi

Dar görüşlülük boyutu rahatsız edici !
1/10
·%90 (288/320 syf.)·
Çok dar görüşlü ve ataerkil bir zihniyetle yazılmış kitap daha 10. Sayfaya kadar anlıyorsunuz bunu. Kitapta ‘ Ne güzel şeydir , ilk kez gördüğü erkeği hafızasından silen kadın..’ diye bir cümle var mesela. Niye güzel olsun böyle bişey kadın erkeğin yüzüne bakamaz mı günah mı? O kadar sinir oldum ki ilk defa inceleme yazıyorum şuan üşenmeyip. Atatürk’ün görüşlerini biraz benimseyen laikliğe inanan biriyseniz bence okumayın.
Mor Salkımlı SokakPayelll · Parola Yayınları · 2024377 okunma
·
822 Gösterim
2 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Merhaba sevgili okur. Yazdıklarım benim görüş biçim değildir. Toplumun kendi içindeki savaşıdır. Görüşümün ne kadar geniş olduğunu bilseniz çok şaşırırdınız. Meselenin tam olarak ne olduğunu bile anlatmamışsınız. Konu başı kapalı bir kadınsa bu konuda size yardımcı olamayacağım. Keza benim canı ne isterse giyen, seküler karakterim fazlalıktadır. Yazarlar en azından ben kendileriyle ilgili fikirleri kitaplarına işlemez. Toplumu ve toplum getirilerini ele alır. Kitapta geçen olguyu ben var etmedim ama ben yazdıklarımla yıkabilirim. Tamamen yanlış yerden baktığınızı düşüyorum. Bir kez gördüğü erkeğe bakmak günah değildir, aksine hiçbir gunahi yoktur. Mesele o erkeği hafızasında yer etmemesiydi. 320 sayfada anlatamadığımı umarım bu yorumda anlatmışımdır. Atatürk’e ilgili hiçbir sorunum yoktur. Ama bu söylem olunca direkt başörtü konusu gündeme geliyor. Ben size saygı duyuyorum. Aynı saygıyı da sizden bekliyorum. Sevgiler.
@Acz1kul 💜🥰
Ataerkil olarak kitapta ne gördünüz ben onu merak ettim? Çünkü eski nişanlısı ile ayrılma sebebi bile kızın her alanına müdahale etmesiydi yani hakkını savunabiliyordu. Ya da görüştüğü kişiye açık açık mesleğine devam edeceğini, başında ki örtüye karışamayacağını belirtiyordu. Bu kısımları okuduysaniz kadının ne kadar kendisine biçtiği sınırı da görürdünüz tek bir cümleyle bu kadar yargılamak enteresan geldi bana.