2024 167. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2024 12:28
150 sayfalık ve siz daha nasıl bittiğini anlamadan bitmiş olan bir kitap. Benim için en heyecanlı yeri meğer kitabın sonuymuş. Tam şimdi ne olacak diye bakarken bunu farketmek kötü oldu tabi. Son zamanlarda okuduğum klişelerden uzak akıcı bir kitap. Ama sonunda bir mahkeme sahnesi beklerdim. Ya da 17 yaşındaki kızın son durumunu bilmek fena olmazdı? Onunla ilgili durumlar nasıl ilerleyecek? Bana şaşırtıcı sondan ziyade aniden yarım bırakılmış bir kitap hissiyatı verdi. Sanki yazar kitabı yazarken bir anda devam etmeyeceğine yemin etmiş de böyle basılmış gibi. Ve bu konuda ciddiyim :) Konusuna gelirsek de kocasının eşyaları arasında rujla yazılmış "bayan seninki " imzalı notları bulması üzerine kocasını takip eden, takip ettikçe de kocasının bir kadınla buluştuğunu, aralarında geçen tartışma ve itişme esnasında kadının düşüp öldüğüne şahit olan Ines, onun harika baba ve gamsız eş rolünü oynayan kocası Ernesto ve tüm bunların dışında 17 yaşındaki kızlarının ailesinden her geçen gün uzaklaşan hayatını anlatıyor. Kitabın arka kapağında şöyle bir yazı da vardı: "Claudia Piñeiro hem modern toplumun ses tonlarını zekice yankılıyor hem de ironi yoluyla, kadınların evlenmesi, bir erkeğin bakımını üstlenmesi, evliliği bir yaşam tarzı olarak görmesi gerektiğini dayatan toplumsal bakış açısını yeniden inşa ediyor."Ben bu açıklamayla birlikte belki de beklentimi yüksek tuttum ama bu konuda da beni fazla tatmin etmedi.
Bayan SeninkiClaudia Piñeiro · Yan Pasaj Yayınevi · 2024453 okunma