2024 29. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2024 00:04
Derginin son bir yılda aldığım bu üçüncü sayısı. İlk iki sayı oldukça yetkin, derli toplu ve bağımsız bir görünümde idi. Sezai Karakoç ile ilgili sayıdaki dosya gerçek anlamda doyurucu oldu. Fakat incelemesini yaptığım bu sayıda bir tuhaflık var. Sanki tüm şiirler aynı kalemden çıkmış gibi bilinç akışı kenarında öyküleme biçiminde ve daha da ötesi içerikler, değinmeler ve poetika bariz biçimde ideolojik. Hatta inceleme dosyası olan 'delilik ve velilik arasında sanatçı'yı ele alan yazılarda açıkça onaylanmayan yaşam biçimleri ve sanatçı duruşuna karşı edebi nezaketi zorlayan ifadeler var. Yine de tasavvuftan verilen bazı örneklerin ve yorumların benim için ufuk açıcı olduğunu teslim etmek isterim. Başka sayılarını da okumak için hevesimi çok da kaybetmiş değilim tüm bunlarla birlikte. Şiir hangi vechesi ile olursa olsun ideolojiyi taşımakta hep isteksizdir, zorlamalar yavanlıkla sonuçlanır.
Olağan Şiir - Sayı 38 (Mayıs-Haziran 2024)Olağan Şiir Dergisi · Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği · 20243 okunma