2024 1. kitabı
Hz. Peygamber (sas) Döneminde Hacamat Büşra YILDIRIM Arapça kökenli "hacamat" terimi, vücudun belirli noktalarına vantuz koyarak yapılan vakumlama tedavisi anlamına gelir. Bu tedavi yöntemi, cilde kesik atılmaksızın yapılan kuru kupa ve kesik atılarak yapılan yaş kupa olmak üzere iki farklı şekilde uygulanır. *Hz. Peygamber Döneminde Hacamat* kitabı, Peygamber Efendimiz döneminden bugüne kadar hacamat uygulamasını, yapılış şekillerini ve hangi bölgelerde fayda sağladığını anlatan kapsamlı bilgiler sunuyor. Kitapta ayrıca Peygamber Efendimizin hangi sebeplerle ve hangi bölgelere hacamat yaptırdığına dair ayrıntılar da bulunuyor. Kitabı okuduğumda, hacamatın tarihinin Peygamber Efendimiz döneminden daha öncesine dayandığını ve Peygamberimizin de tedavi amacıyla çevresindekilere hacamatı tavsiye ettiğini öğrendim. Kendisinin de birkaç kez hacamat yaptırdığı belirtiliyor. Peygamberimizin, "Hacamat nedir?" sorusuna "İnsanların tedavi oldukları yöntemlerin en hayırlısıdır," şeklinde yanıt verdiği rivayet ediliyor. Bu kitabı, hacamatla ilgili bir sohbetin ardından katıldığım bir kitap fuarında görüp almaya karar verdim. Hacamatla ilgili aklımdaki soru işaretlerini gidermek ve bu tedavi yöntemini denemek konusunda karar vermek için kitabı okudum. Okuyunca çok farklı şeyler öğrendim. Geleneksel tıpa merakı olanlar bence bu kitabı mutlaka okumalı.
Hz. Peygamber (s.a.s.) Döneminde HacamatBüşra Yıldırım · Siyer Yayınları · 025 okunma