2024 38. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2024 20:44
Selam Müptelalar “Güç ve iktidar hırsının yaptıramayacağı şey yok.” “Çok kötü zamanlardı ama kimse bilmiyordu ki en beteri daha yaşanmamıştı. Öyle zamanlar yaşayacaktı ki insanlık, bu zaman Kayıp Adası Vordinisi, İstanbul'un tarihi ve mitolojik unsurlarını harmanlayan bir hikaye olarak, 1010 yılında Konstantinopolis'teı karanlık çağ değil, utanç çağı olarak hatırlayacaktı günü geldiğinde…” "O, dünyanın siyah ve beyazdan ibaret olmadığını, aksine rengarenk olduğunu bilenlerdendi. Ona göre, aday yönetimindeki başarısı dünyanın bu olağanüstü renklerine ve durumlarına saygı duymasından kaynaklanıyordu." İstanbul'un Kayıp Adası Vordonisi, Ipek Kobaner'in kalemi ile tanışma kitabım oldu ve fantastik seven biri olarak bir solukta okudum. Kurgu günümüzden yaklaşık bin yıl önce öncesi Konstantinopolis şehrinde yaşanan Bizans dönemindeki büyük felaketin gölgesinde, Mara’nın hikayesi başlıyor. Kaçırılan ve köle pazarında bulunan genç kızın, gizemli Ada'ya götürülmesiyle birlikte fantastik bir macera başlıyor. Ada, şifacılar, kâhinler ve sihirli okullarla ve sırlarla doludur. Mara'nın özel yetenekleri burada keşfedilir. Yazarın sade ve akıcı üslubuyla anlatılan bu hikaye, merakı ve heyecanı hiç eksik olmayan bir okuma deneyimi sunuyor okuyucusuna. Mara'nın annesiyle yeniden bir araya gelip gelmeyeceği ve Ada'da bekleyen gerçeküstü olaylar okuyucuyu büyüleyen sorular arasında yer alıyor. Bu kitabı fantastik maceraları ve tarihi seven herkese öneririm. Sağlıkla ve kitapla kalın müptelalar... #istanbulunkayıpadasıvordonisi #ipekkobaner #nemesiskitap #fantastik #kitap_muptelasi_ #haziranayındaokuduklarım Kitap Sayfa: 214
İstanbul'un Kayıp Adası Vordonisiİpek Kobaner · Nemesis Kitap · 202451 okunma